Washington State

Washington State, niet te verwarren met de Amerikaanse hoofdstad Washington, ligt in het uiterste noordoosten van de Verenigde Staten en kan bogen op een unieke natuur: een prachtige kust, een glooiend heuvellandschap, meer gletsjers dan de andere Amerikaanse staten samen (Alaska niet meegerekend), spectaculaire bergketens met pieken van boven de 4000 meter, vijf actieve vulkanen en zelfs een stuk regenwoud.

Maar ook op het culturele vlak heeft Washington heel wat te bieden: Seattle met zijn Space Needle, het op architecturaal vlak interessante Experience Music Project, talloze artistieke winkeltjes en markten en interessante muziekscene. Het stadje Tacoma bezit met het glas-, kunst- en geschiedenismuseum drie musea van wereldklasse.

In Toppenish ligt één van de oudste musea over de oorspronkelijke bevolking van de Verenigde Staten. In het Yakama Nation Cultural Heritage Center maak je samen met de Yakama Indianen een interactieve reis door hun geschiedenis.

Op San Juan Island tenslotte vind je de ultieme combinatie van natuur en cultuur: in een uitgestrekt park met bossen, moerassen en rotspartijen hebben kunstenaars meer dan 100 kunstwerken geplaatst.

Zelfs wat je niet van een Amerikaanse staat verwacht vind je hier: een uitstekende keuken en prima wijn afkomstig uit één van de 300 wijngaarden die de staat rijk is. De wijn uit Washington is hard op weg die uit Californi? van de troon te stoten als beste Amerikaanse wijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content