Uitstapjes buiten Las Vegas


De centrale ligging van Las Vegas maakt het mogelijk om interessante uitstapjes te maken naar bijvoorbeeld een van de vele natuurparken in de buurt. In Zuid-Utah kan je naar het Bryce Canyon en het Zion National Park, in Arizona kan je Lake Havasu en natuurlijk de Grand Canyon bezoeken en in Zuid-Californië heb je Death Valley en Disneyland. Je kan er een of meerdere dagen op uit trekken. Vooral de natuurparken zijn een verademing bij het drukke Las Vegas.

Hoover Dam
De monumentale Hoover Dam ligt op ongeveer 45 minuten rijden van Las Vegas en bakent Lake Mead af. Dit Nationaal Monument werd gebouwd om het peil van de Colorado rivier te controleren en op die manier overstromingen in Californië te voorkomen. Het ingenieuze bouwwerk is een van de grootste dammen ter wereld. Ze is 221 meter hoog, 200 meter dik en biedt stroom aan 500.000 huishoudens. De stuwdam kan worden bezocht onder begeleiding.

Lake Mead is 185 km lang en gemiddeld 60 meter diep. Het meer is een belangrijk recreatiegebied waar je kan vissen, waterskiën, duiken en varen.

Grand Canyon
Het tweede populairste nationaal park van Amerika ligt slechts enkele uren rijden ten oosten van Las Vegas. Reken een extra 5 uur om de noordelijke rand te bereiken. De kloof is 365 km lang, bijna 16 km breed en anderhalve km diep. Beneden loopt de Colorado rivier. Als je naar beneden kijkt, zie je een derde van ’s werelds geologische geschiedenis. Indrukwekkender kan niet. Je kan er wandelen, paardrijden en raften.

Red Rock Canyon
Slechts 30 km verwijderd van de Strip ligt Red Rock Canyon. Red Rock Canyon is alles wat Vegas niet is: ruw, natuurlijk en heel oud (65 miljoen jaar). Je kan de 20 km lange weg in het park afrijden, picknicken, wandelen en klimmen. Een heerlijke verademing.

Death Valley National Park
Dit park ligt op twee uur rijden van Las Vegas. Dit is een spectaculair woestijnlandschap van 13.000 km² met typische en zeldzame woestijndieren en een complexe geologie. Telescope Peak is het hoogste punt van het park (3355 meter) en Badwater is niet alleen het laagste punt van het park, maar ook van de Westerse wereld (86 meter onder de zeespiegel). Toegang: $10 per auto. Gehele jaar geopend. Hier werd ooit de hoogste temperatuur van gans de Verenigde Staten gemeten: 57° C.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content