Weetjes
Washington heeft meer gletsjers dan de andere 47 staten samen (wanneer je Alaska en Hawaii niet meetelt).

Washington is op politiek vlak eerder een democratische dan een republikeinse staat. Mensen leven hier nogal milieubewust.

Microsoft-oprichter Bill Gates komt uit Washington en Microsoft heeft dan ook een stad in deze staat als hoofdzetel: Redmond. Naast Microsoft is ook vliegtuigfabrikant Boeing in Washington gevestigd.

Een ander enorm bedrijf, Starbuck’s Coffee, komt van oorsprong uit Washington. Dit grootste koffiebedrijf ter wereld vindt zijn oorsprong in Seattle.

Seattle was in de in de jaren negentig van de vorige eeuw het centrum van de immens populaire grunge muziek. Groepen als Nirvana en Pearl Jam hadden hier hun thuisbasis.

In de VS heeft Seattle de reputatie dat het er altijd hondenweer is, maar dat valt best mee. Het regent er gemiddeld ongeveer even vaak als in België, maar de zomers zijn droger en een tikje warmer, zonder dat het zo broeierig heet wordt als in de rest van de VS. Dat wil echter niet zeggen dat Seattle niet de moeite waard is in de winter: vriezen en sneeuwen doet het er maar zelden. De natste maanden zijn november en januari.

Bekende Washingtonians
Guitarist Jimmy Hendrix, grungester Curt Kobain, Microsoft-oprichter Bill Gates, de zangers Bing Crosby, Jimmy Rogers en Kenny Loggins en vliegtuigfabrikant William Boeing.

Oorsprong van de naam
De staat is genoemd naar George Washington.

Bijnaam
The Evergreen State

Motto
Alki – Bye and Bye

Vlag
De vlag van Washington is groen met daarop een afbeelding van president George Washington. De vlag werd in 1923 aangenomen en is de enige Amerikaanse vlag met de afbeelding van een president en ook de enige vlag met een groene achtergrond.

Vogel
Willow Goldfinch – Carduelis tristis – Treursijs

Fossiel
Columbian Mammoth

Edelsteen
Versteend hout

Bloem
Pink Rhododendron – Rhododendron macrophyllum – Roze rhododendron

Boom
Western Hemlock – Tsuga heterophylla – Westerse Hemlockspar

Lied
Washington, My Home van Helen Davis

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content