Weetjes
Florida is samen met Californië de meest toeristische staat van de Verenigde Staten.

Ook op politiek vlak lijkt Florida op Californië: ook hier weet je nooit vantevoren of de Republikeinen of Democraten de overhand zullen halen. Bovendien zijn de Democraten hier democratischer dan in de rest van het land en de Republikeinen rechtser dan de Republikeinen elders. De broer van George Bush, Jeb Bush, is momenteel gouverneur in Florida.

Florida speelde een cruciale rol tijdens de presidentsverkiezingen van 2000. Doordat de stemformulieren hier niet duidelijk waren, kon er niet bepaald worden wie er gewonnen had. Uiteindelijk ging de staat en daarmee de algehele overwinning naar George Bush.

Florida wordt geregeld geteisterd door hevige orkanen. In 1992 hield de orkaan Mitch er huis waardoor tientallen doden vielen en ruim 150.000 mensen hun huizen verloren.

Florida is een geliefde staat voor gepensioneerde Amerikanen. Ook veel immigranten uit Puerto Rico, Cuba en andere landen uit de Caraïben hebben zich in Florida gevestigd. De bevolking is daardoor niet alleen enorm gegroeid, maar ook zeer gevarieerd.

Everglades National Park is het enige subtropische deel van de Verenigde Staten.

Bekende Floridians
De zanger van The Doors Jim Morrison, actrice Faye Dunaway, acteurs Sidney Poitier en Burt Reynolds, zanger Pat Boone en zangeres Gloria Estefan.

Oorsprong van de naam Florida
De ontdekker van Florida Ponce de Leon noemde de staat tijdens Pasen 1513 Pascua Florida en dat betekent ‘bloemrijk Pasen’.

Bijnaam
Sunshine State

Motto
In God We Trust

Vlag
De witte vlag met een rood kruis en het embleem van de staat symboliseren Florida als de staat van de zon, bloemen, palmbomen, rivieren en meren. Op het embleem in het midden staan een stralende zon, een palmboom, een stoomboot en een Seminole vrouw die bloemen op de grond legt. De vlag werd in 1899 aangenomen.

Vogel
Mockingbird (spotlijster)

Dier
Florida panter (Felis concolor coryi)

Edelsteen
Maansteen

Bloem
Orange Blossom – Citrus sinensis – sinaasappel

Boom
Cabbage Palmetto – Arecaceae Sabal palmetto – Zaagpalm

Lied
Swanee River – Stephen C. Foster

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content