Tips en links


Tips
Alaska is zo groot en zo rijk aan prachtige natuur dat je je reis het beste kan beperken tot één of twee regio’s. Prop je reisschema ook niet te vol zodat je onderweg tijd hebt om ergens langer te blijven.

Alaska is een echt kampeerland. Kampeerplaatsen zijn er in overvloed en je mag ook zelf ergens je tent opzetten. Berg wel altijd je eten en toiletartikelen goed op zodat beren niet op de geur afkomen.

Zoek je iets meer comfort dan kan je terecht in een zogenaamde wilderness lodge. Dat zijn sfeervolle houten gebouwen gelegen op prachtige locaties die je soms enkel met de boot kan bereiken. Maar goedkoop zijn ze niet.

De meeste oorspronkelijke bewoners van Alaska zoals de Inuit zijn zeer gastvrije mensen, maar houd er toch rekening mee dat hun oorspronkelijke manier van leven alsmaar meer bedreigd wordt door de moderne wereld. Vlieg daarom niet zomaar naar een afgelegen dorpje, maar zorg dat je er eerst met iemand contact hebt gelegd of reis erheen met iemand die er contacten heeft.

Bij Alaska denk je niet in eerste instantie aan verbranden door de zon. Toch is de kans in de zomer groot dat het je overkomt. In de zomer zijn de dagen erg lang in Alaska, het wordt zelfs amper donker. Wanneer er dan een koude wind staat heb je helemaal niet in de gaten dat de zon flink brandt. Dat wordt nog versterkt door weerspiegeling in het water of in de sneeuw. Zorg dus dat je je op tijd insmeert met zonnebrandcrème.

Heel veel tips over Alaska vind je op de website Outspoken Travel Advice from Alaska Insiders.

Links
Travel Alaska
The State of Alaska
Alaska.com Alaska Wilderness Recreation and Tourism Association
Outspoken Travel Advice from Alaska Insiders
Denali National Park
Wrangell-St. Elias
Gates of the Arctic
Glacier Bay
Katmai
Kenai Fjords
Kobuk Valley
Lake Clark
Anchorage
Juneau
Homer

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content