Tips en links


Als je verschillende bezienswaardigheden in Boston wil bekijken kan je het beste de Boston Go Card kopen. Je kan daarmee vrijwel alle attracties in Boston tegen sterk gereduceerd tarief bekijken. Bovendien krijg je in heel wat winkels en restaurants korting met de kaart. Ook handig: je kan de kaart online kopen.

Denk eraan dat het verboden is om in het openbaar alcohol te drinken. Sterker nog het is niet toegestaan om met een fles alcohol over straat te lopen. Deze moet altijd verpakt zijn in papier of in een tas.

Over alcohol gesproken, in New England mag je pas vanaf je 21e drinken en meestal moet je ook minimaal 21 zijn om een cafe of bar binnen te mogen. Bij de ingang word je dan ook geregeld naar je paspoort gevraagd.

Boston is een paradijs voor wandelaars en er zijn verschillende uitgestippelde routes die je kan lopen. De Freedom Trail is verreweg de bekendste, maar daarnaast zijn er nog de Black Heritage Trail, de Women’s Heritage Trail en de Harborwalk. Kaarten met de wandelingen kan je ophalen in de Toerisme bureaus.

Het maken van een ‘whale-watching cruise’ is een absolute aanrader. Een snelle boot brengt je ongeveer 40 kilometer de zee op. Aan boord word je vergezeld door naturalisten die precies weten waar walvissen zitten. Het is dus vrijwel zeker dat je walvissen te zien krijgt. Het zijn bovendien zeer nieuwsgierige dieren die zelf naar de boten toe komen en er onderdoor gaan zwemmen. Je kan de enorme vissen dan ook van heel dichtbij bekijken. De boten vertrekken vlakbij het Aquarium, maar wel alleen van april tot en met oktober. In juli en augustus varen de boten dagelijks uit, in de overige maanden alleen in de weekends.

Een leuke manier om Boston eens anders te bekijken is de zogenaamde Duck Tour. Daarvoor worden amfibievoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog gebruikt. Eerst vaar je ongeveer 25 minuten op de Charles River en vervolgens kom je het water uit en rijd je nog een uur door de stad.

Boston is een stad die je het hele jaar door kan bezoeken, alhoewel de winters er behoorlijk koud kunnen zijn. In het voorjaar, de zomer en ook in het najaar (tijdens de Indian Summer) is het weer er vaak heel aangenaam, maar Boston heeft het voordeel dat er ook genoeg te doen is op een druilerige dag, zoals het bezoeken van een museum of één van de vele sportevenementen.

Boekenliefhebbers moeten eens een bezoekje brengen aan de Harvard Bookstore in het Holyoke Center (Cambridge). Je vindt daar kasten vol boeken die zeer laag geprijsd zijn.

Links
Greater Boston Convention and Visitors Bureau
Start Here Boston
Boston by Foot
Boston Green Tourism
The Freedom Trail
Boston Go Card
Boston Duck Tours
Old Town Trolley Tours of Boston
Museum of Fine Arts
Museum of Science
Isabella Stewart Gardner Museum
Paul Revere House
Boston Irish Tourism Association

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content