Tips en links

Gebruik de auto zo weinig mogelijk. Voor buitenstaanders is het verkeer bijzonder verwarrend. Overal liggen onoverzichtelijke rotondes, sommige eenrichtingswegen veranderen van richting tijdens het spitsuur en sommige tweerichtingswegen veranderen dan in eenrichtingswegen. Bovendien zijn er amper parkeerplaatsen. Daar staat tegenover dat het openbaar vervoer in Washington zeer gebruiksvriendelijk, veilig en schoon is. Je kan je wagen het beste achterlaten bij het hotel en de stad te voet en met behulp van de metro bekijken.


Heel wat bezienswaardigheden in Washington zijn gratis toegankelijk. Dat geldt voor de zestien musea die behoren tot het Smithsonian Institute, voor de meeste monumenten en gedenktekens en voor optredens op het Millennium Stage in het Kennedy Center.


De monumenten in Washington zijn 24 uur per dag geopend. Het is leuk om ze te bezoeken tijdens de avond of nacht. Ze zijn dan mooi verlicht en je komt dan weinig andere toeristen tegen.


Beperk je niet tot enkel de buurt rond Capitol Hill. Washingon heeft veel meer leuke buurten – zoals Dupont Circle, Adams Morgan en Georgetown -, die allemaal een geheel eigen karakter vertonen.


Als hoofdstad heeft Washington natuurlijk een grote historische waarde. Wanneer je daar graag wat meer over wil weten, kan je deelnemen aan groepsbezoeken aan de musea en andere attracties. Ook bestaan er allerlei georganiseerde wandeltochten door de stad.

Links

Washington, DC Convention and Tourism Corporation
Welcome to Washington District of Columbia
National Mall
White House
Capitol Hill
Washington Monument
Smithsonian Institute
Georgetown University
Library of Congress

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content