Tips en gevaren

© iStockphoto

Tips
In de Visitor Centers kan je allerlei goede boeken en kaarten krijgen over het park. Zeker wanneer je de backcountry intrekt zijn deze zeer handig.

De rangers organiseren geregeld kampvuurprogramma’s, lezingen en georganiseerde wandelingen waar je veel kan opsteken over de natuur, de dieren, geologie en geschiedenis van het park. Er zijn speciale Junior Ranger programma’s voor kinderen tot 12 jaar.

Het is vaak zeer moeilijk om een plaats te vinden op de camping van je keuze (voor de meeste mensen is dat Wonder Lake Campground) of om een backcountry permit te krijgen voor de zone waar je zou willen rondtrekken. De beste manier om toch te krijgen wat je wil is door eerst een plaatsje te veroveren op een andere camping of een vergunning te krijgen voor een gebied dat niet je voorkeur heeft (de zones 1, 2, 3, 24 en 37 tot en met 41 zijn het gemakkelijkst te verkrijgen). Als je eenmaal binnen bent kan je plaatsen reserveren voor de komende veertien dagen.

Ieder jaar mogen er in de maand september 400 auto’s de Park Road rijden. Een loterij bepaalt wie de gelukkigen zijn. In juli kan je je daarvoor inschrijven bij. Informatie vind je op website van de National Park Service.

Gevaren
Het klimaat in dit deel van Alaska is bijzonder onvoorspelbaar. Wanneer je de backcountry intrekt moet je op alle weersomstandigheden voorbereid zijn. Je kan van tevoren het beste informeren hoe de voorspellingen voor die dag zijn en zorgen voor voldoende kleding, voedsel en water.

In Denali zijn de beren gewend geraakt aan mensen, maar het blijven gevaarlijke dieren. Lees meer in onze berengids.

Denali heeft veel gletsjers binnen zijn grenzen. Het is toegestaan om daarop te wandelen, maar je moet daar altijd zeer voorzichtig zijn en ervoor zorgen geschikt materiaal bij je te hebben.

Omdat er vrijwel geen aangegeven wandelpaden zijn, moet je een goede kaart en een kompas meenemen. Riviertjes kunnen vaak veel dieper zijn of sneller stromen dan je denkt en je moet dan ook uiterst voorzichtig zijn bij het oversteken daarvan. De stroming kan je gemakkelijk meesleuren en in het ijskoude water raak je vlug onderkoeld. Het is zeker niet aangeraden om er in je eentje op uit te trekken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content