Tips en gevaren

Tips

Neem steeds een goed fototoestel met een sterke lens mee.

Blijf minstens een dag of vier, vijf in Yellowstone en trek wat verder de natuur in. Slechts twee procent van de bezoekers waagt zich daaraan terwijl Yellowstone daar juist op z’n mooist is.

De kans om wild te zien is het grootst vroeg in de ochtend of tegen de avond. Dat zijn de momenten dat de dieren op zoek gaan naar voedsel.

Wanneer je problemen hebt gehad met beren of andere dieren, moet je dat meteen aan een ranger melden. Zo kunnen er maatregelen getroffen worden om verdere ongelukken te voorkomen.

Neem altijd water mee en drink niet uit riviertjes of meren, tenzij je het water eerst goed gekookt hebt.

Gevaren

Dieren
In Yellowstone leven verschillende dieren die gevaarlijk kunnen zijn voor mensen. In het bijzonder bizons, beren en wapiti’s kunnen agressief reageren wanneer ze zich bedreigd voelen. Blijf altijd op een veilige afstand, ook al zien de dieren er rustig en ongevaarlijk uit. Geef geen enkel dier voedsel, zelfs de kleinste eekhoorntjes niet. Zodra wilde dieren wennen aan ons voedsel verliezen ze hun angst voor de mens en kunnen ze gevaarlijk worden en moeten ze worden afgeschoten.

Bewaar al je voedsel en cosmeticaproducten in de auto of in speciale beercontainers, maar nooit in de tent. Huisdieren moeten altijd aan de lijn blijven en zijn niet toegelaten op de wandelpaden in de backcountry.

Geisers
De grond rondom geisers en warme bronnen is bijzonder kwetsbaar en onstabiel. Blijf daarom op de aangegeven paden. Het werpen van muntjes in geisers en bronnen is overigens streng verboden.

Verkeer
De meeste ongevallen in Yellowstone zijn te wijten aan het verkeer. Zowel mensen als dieren zijn hier geregeld het slachtoffer van. Houd je daarom aan de maximale snelheid en gebruik de uitkijkstroken om te speuren naar wild en ga niet plotseling midden op de weg stilstaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content