Praktische informatie

Bereikbaarheid

San Francisco International Airport (SFO) is de 8e grootste luchthaven van de Verenigde Staten en dat zul je geweten hebben. De in- en uitvalswegen alsook de luchthaven zelf zijn bijzonder druk.

De luchthaven ligt zo’n 22 km van het stadscentrum. Er zijn verschillende mogelijkheden om naar het centrum te rijden, zoals shuttles, bussen, taxi’s en huurwagens.

Openbaar vervoer
De steile heuvels van San Francisco maken het de wandelaar niet gemakkelijk. Het belangrijkste transportsysteem is het Municipal Transit Agency (MUNI), die 100 bussen opereert, waaronder de beroemde cable cars. De Bay Area Rapid Transit (BART) is de naam van het metrosysteem dat San Francisco met de Oostelijke baai verbindt.

Het laatste wat je nodig hebt in het centrum van San Francisco is een wagen. Het drukke verkeer, de supersteile heuvels, het gebrek aan parkeerplaatsen zijn voldoende om een crisisaanval te krijgen. Een wagen is echter wel handig als je de omliggende streek wil verkennen, zoals Napa Valley..

Taxi’s zijn niet zo heel erg aanwezig in de stad. Ze zijn er wel, maar je ziet ze niet. Hou daarom altijd het telefoonnummer van een taxibedrijf bij de hand. Alhoewel dat ook niet altijd een garantie is. Geduld.

En wat dacht je van een fiets? Elke laatste vrijdag van de maand wordt de Critical Mass gehouden, waarbij honderden fietsers samenkomen aan Market Street en samen een gemeenschappelijke route afleggen.

Tips
In tegenstelling tot de rest van Californië (the ‘Sunshine State’) heeft San Francisco een zeer onaangenaam klimaat. Er hangt bijna altijd een donkere mist over de stad. En de temperaturen kunnen in de zomer bijzonder ontgoochelend zijn, vooral als je van bijvoorbeeld Los Angeles komt. Warme kledij meenemen, dus.

Links

San Francisco.com
San Francisco Online
Things to do in San Francisco
San Francisco Guide

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content