Washington beschikt over drie grote vliegvelden waar jaarlijks meer dan 55 miljoen passagiers landen en vertrekken: Ronald Reagan National Airport, Washington Dulles International Airport en Baltimore/Washington International Airport.

Vanuit alle drie de vliegvelden kan je op verschillende manieren, maar altijd zonder veel moeite, Washington bereiken. Ronald Reagan National Airport ligt het dichtst bij de stad, je moet enkel de rivier oversteken. Dulles ligt 40 kilometer ten westen van Washington en Baltimore/Washington International Airport op 55 kilometer naar het noorden.

OPENBAAR VERVOER

Washington heeft het veiligste, schoonste en meest efficiënte openbaar vervoer van het hele land. Je kan de Metrorail (metro), Metrobus, trein of taxi gebruiken. Je kan je ook makkelijk oriënteren in de stad, als je enkele simpele regels kent:

Het District of Columbia is verdeeld in vier vierkanten: Northwest, Southwest, Northeast en Southeast. Alle adressen in Washington worden voorafgegaan door een afkorting die verwijst naar één van de vier gebieden: NW, SW, NE en SE.Straten met nummers lopen van noord naar zuid.Straten met letters lopen van oost naar west. In de buurt van het centrum zijn het enkel namen met twee lettergrepen. Verder van het centrum verwijderd worden het namen met drie lettergrepen.Straten genoemd naar Amerikaanse staten lopen diagonaal.Op de metrowagons staat altijd de naam van het verst gelegen station. In iedere wagon en op ieder station hangen routekaarten aan de hand waarvan je kan bepalen welke lijn je moet nemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content