Geografie
De natuur is Washington is schitterend en zeer wisselend. Je vindt er eigenlijk alles: een prachtige kust, een glooiiend heuvellandschap en spectaculaire bergketens met pieken van boven de 4000 meter. In Olympic National Park vind je zelfs een regenwoud.

Hoogste punt
Mount Rainier met 4.392 meter.

Grootste meren
Puget Sound is geen echt meer, maar een verbinding met de Pacifische Oceaan en het belangrijkste watergebied in de staat Washington. Het grootste natuurlijke meer in Washington is Lake Chelan, een lang en smal gletsjermeer in de Cascade Range. De staat bezit daarnaast verschillende stuwmeren zoals Franklin D. Roosevelt Lake en Banks Lake.

Washington staat ook bekend om zijn watervallen. De Snoqualmie Falls verwierven wereldfaam toen ze voorkwamen in de eerste aflevering van de hitserie Twin Peaks.

Belangrijkste rivieren
De Columbia River – de grootste rivier in het westen van de Verenigde Staten – vormt een groot deel van de zuidelijke grens met Oregon. Verschillende andere rivieren zoals de Snake, Spokane, Wenatchee en Yakima komen uit in deze Columbia River. De grootste rivier in de Cascade Range is de Chehalis River. Nog een paar kleinere rivieren: Cowlitz, Nisqually en Skagit.

Fauna
In zo’n natuurrijke staat als Washington leeft uiteraard ook heel wat wild. In de bergen kan je beren, edelherten, poema’s, wilde katten, berggeiten en ree?n tegenkomen. Kleinere zoogdieren leven er ook volop: bevers, nertsen, marters, wezels, eekhoorntjes en stekelvarkens.

Washington ligt precies op één van de belangrijkste routes van trekvogels in de Verenigde Staten. Je kan er dan ook een ongelofelijke vari?teit aan vogels zien. Erg spectaculair zijn de adelaren die in de herfst op zalm jagen in de Skagit River. Nog spectaculairder zijn de orka’s die je voor de kust rond de San Juan Islands kan bekijken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content