Geografie
Lousiana is een vlakke staat (het hoogste punt is maar 163 meter boven de zeespiegel) met veel bossen. Enkel het noorden is heuvelachtig. Langs de kust liggen veel moerasgebieden en landinwaarts vind je veel grotere en kleinere meren zoals Lake Pontchartrain, Lake Maurepas, Lake Sabine, Grass Lake, Catahoula en Cannisia Lake.

Hoogste punt
Driskill Mountain met 163 meter

Belangrijkste rivieren
Louisiana is een zeer waterrijke staat met zo’n 6500 kilometer aan bevaarbare waterwegen. Enkele van de belangrijkste rivieren: Mississippi River, Red River, Quachita River, Red River, Sabine River, Pearl River, Calcasieu River en Atchafalaya River. Daarnaast is de staat rijk aan baaien en meren.

Grootste meren
Lake Pontchatrain is met 625 km2 het grootste meer in Louisiana en ligt vlakbij New Orleans. Een paar andere meren: Salvador, Sabine, Calcasieu, Grand, White, Maurepas en Caillou.

Fauna
De moerassen in het zuiden van de staat zijn het leefgbied van een enorme vari?teit aan dieren zoals wasberen, bevers, otters, wezels, vossen, eekhoorns, maar ook alligators, schildpadden en allerlei slangen (waaronder een paar giftige exemplaren).

Meer dan de helft van de vogelsoorten die in de Verenigde Staten voorkomen brengen een deel van het jaar door in Louisiana. Witstaartherten komen in de hele staat voor en een enkele zwarte beer leeft nog in de meer afgelegen gebieden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content