Geografie
Califonië is zo groot en zo gevarieerd dat de geografie nauwelijks kort te beschrijven is. De hoge bergtoppen zoals Mount Whitney van de Sierra Nevada domineren het oostelijke deel van Californië. Hier vind je ook de nationale parken Yosemite en Sequoia met de gigantische sequoiabomen.

Ten oosten van deze bergketen vind je de woestijn waar Death Valley National Park ligt. Het noorden is dan weer heuvelachtig en bosrijk. Californië heeft een lange, prachtige kustlijn. Tussen de kust en de Sierra Nevada ligt het vruchtbare Orange County, waar veel fruit geteeld wordt.

Hoogste punt
Mount Whitney met 4420 meter. Dit is de hoogste berg in de Verenigde Staten als je Alaska niet meetelt.

Belangrijkste rivieren
Sacramento River en San Joaquin River zijn de belangrijkste rivieren in Californi?. In het droge zuiden is de Amargosa River in Death Valley van grote betekenis. Enkele andere belangrijke rivieren: River Eel, River Klamath, River Salinas, River Russian, River Merced, River Owens en River Feather .

Grootste meren
Er liggen talloze meren in Californi?, maar voor toeristen zijn Lake Tahoe in het noorden, Mammoth Lakes ten zuidoosten van Yosemite, Mono Lake met zijn grillige kalksteentorens in het oosten en het kunstmatige Shasta Lake in het noorden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content