Evenementen

National Cherry Blossom Festival – twee weken in het begin van de lente. Dit festival viert het begin van de lente en herdenkt de schenking van 3000 kersenbomen aan de Verenigde Staten door de burgemeester van Tokio in 1912. Twee weken lang vinden er allerlei culturele, sportieve en culinaire evenementen plaats met als hoogtepunten de Cherry Blossom Festival Parade, waar deelnemers uit de hele wereld aan meedoen en DC’s Sakura Matsuri Street Festival dat geheel gewijd is aan de Japanse cultuur en gastronomie.

Washington International Film Festival – 12 dagen in april en mei. Dit festival neemt je mee op een filmreis over de wereld. Meer dan honderd films en documentaires uit alle windhoeken worden hier dan vertoond.

White House Easter Egg Roll – Pasen. Deze jaarlijkse traditie waarbij kinderen van beneden de drie jaar oud mogen zoeken naar 24.000 houten eieren verstopt rond het Witte Huis bestaat al sinds 1878. President Rutherford Hayes voerde deze traditie toen in. Naast het eieren zoeken zijn er allerlei paasfestiviteiten voor het hele gezin.

Capital Pride – Negen dagen in juni. Dit is het op drie na grootste homo-evenement in de Verenigde Staten. Negen dagen lang gaat de aandacht uit naar de burgerrechten, verworvenheden en evenementen voor en door homoseksuelen.

DC Fête de la Musique – Vier dagen in juni. Dit internationale muziekfestival viert het begin van de zomer. Alle concerten zijn gratis toegankelijk, zowel die van professionale muzikanten als van amateurs.

Caribbean Carnival – Twee dagen in juni. Tijdens dit feest krijgt de binnenstad van Washington een exotisch tintje: kleurige kostuums, swingende muziek en zuiders voedsel. Het hoogtepunt is de jaarlijkse parade: een bonte massa die dansend door de straten trekt.

Smithsonian Folklife Festival – twee weken in juni en/of juli. Dit festival is een internationaal evenement gewijd aan hedendaagse levende tradities. Op het programma staat muziek, dans, kunst, verhalen vertellen, discussies en kookdemonstraties. De bezoekers worden overal zoveel mogelijk bij betrokken en gestimuleerd om zelf deel te nemen aan de voorstellingen. In 2004 stond Haïti centraal. In de loop van de tijd is aandacht besteed aan tradities uit 54 landen, aan iedere regio in de Verenigde Staten en aan zeker honderd Indiaanse groepen.

Independence Day Celebration – Vier juli. Natuurlijk wordt de Onafhankelijkheidsdag ook uitgebreid gevierd in de hoofdstad. In het bijzonder de parade met meer dan honderd groepen mag je niet missen. Na de optocht is er vuurwerk, muziek, een optreden van het nationale symfonieorkest en overal feest.

Washington DC Restaurant Week – Een week in augustus en januari. Twee maal per jaar proberen toprestaurants bezoekers te lokken met speciale, laaggeprijsde driegangenmenu’s. Een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met de Amerikaanse haute cuisine.

Legg Mason Tennis Classis – Een week in augustus. Al heel wat toptennissers, zoals Andy Roddick en Andre Agassi, hebben dit toernooi in het William H.G. Fitzgerald Tennis Center op hun naam geschreven.

Kennedy Center Prelude Festival – Twee weken in september. Het Kennedy Center begint de herfst met een festival met gratis optredens en evenementen die het beste van de kunst uit Washington laten zien. Lokale theatergezelschappen en dans- en muziekgroepen zoals Washington Ballet en het Nationale Symfonie Orkest nemen eraan deel.

Reel Affirmations Film Festival – Oktober. Dit is een van de grootste filmfestivals gewijd aan homo en lesbische films in het land. Elf dagen lang kan je lesbische, homoseksuele, biseksuele en transseksuele films uit de hele wereld bekijken.

Taste of DC – Drie dagen in oktober. Tijdens dit grootse eetspektakel in de buitenlucht is de hele historische Pennsylvania Avenue (waar het Witte Huis aan ligt) gevuld met eetkraampjes. Terwijl de kinderen bezig gehouden worden met allerlei activiteiten speciaal voor hen, kan je luisteren naar muziek en proeven van al het heerlijks dat Washington te bieden heeft.

Marines Corps Marathon – Een dag in oktober. Deze marathon slingert over een prachtig concours langs de belangrijkste bezienswaardigheden in Washington zoals Capitol Hill, Union Station, Jefferson en Lincoln Memorial, het Pentagon, Smithsonian Museums en het Kennedy Center en draagt daarom de bijnaam ‘Marathon of Monuments’.

National Christmas Tree Lighting and Pageant of Peace – December. Al ongeveer tachtig jaar lang plaatst de vrouw van de vice-president een versiering helemaal bovenin de kerstboom. Daarmee begint de zogenaamde Pageant of Peace. De kerstboom is een blauwe spar uit Colorado. Tijdens de Pageant of Peace vinden er dagelijks optredens plaats en worden de lichtjes in de kerstboom aangestoken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content