Evenementen


Februari: in Chinatown wordt het Chinese nieuwjaar gevierd met een kleurrijke parade.

17 maart: Saint Patrick’s Day. Boston heeft een grote Ierse gemeenschap en Saint Patrick’s Day wordt er dan ook uitbundig gevierd met een grote parade door de stad. In Cambridge vindt een soortgelijke optocht plaats.

Derde maandag van april: Patriot’s Day. De historische tocht van Paul Revere van North End naar Lexington tijdens de Amerikaanse Revolutie wordt overgedaan en duizenden hardlopers doen mee aan de Boston Marathon. Deze marathon wordt al meer dan een eeuw jaarlijks gelopen.

Mei: Half mei spelen er overal muziekensembles en zijn de deuren van alle galeries geopend tijdens de Art Newbury Street in Newbury Street en Commonwealth Avenue.

Juni: Tijdens het Bunker Hill Weekend wordt de beroemde strijd nog eens nagespeeld en vindt er een parade plaats.

Juni: De beroemde Gay Pride March trekt duizenden bezoekers naar Boston. De parade wordt afgesloten met een groot feest in de Boston Common.

4 juli: Onafhankelijkheidsdag is in Boston een heel festijn. De festiviteiten duren een week lang en omvatten vuurwerk en een gratis concert van The Boston Pops.

Zomer: Gedurende de hele zomer vinden er Italiaanse feesten plaats in de North End ter ere van verschillende heiligen.

September: Cambridge River Festival op de oevers van de Charles River.

Oktober: Aan de ‘Head of the Charles Regatta’ doen ruim 3000 studenten mee. Op de oevers staan overal kraampjes en worden de roeiers aangemoedigd door de medestudenten. Het is het grootste roei-evenement ter wereld.

December: Halverwege de maand december wordt de Boston Tea Party nagespeeld met gekostumeerde acteurs. Ze marcheren naar de haven en gooien balen thee in het water.

31 december: De ‘First Night Celebrations’ beginnen al vroeg op 31 december en gaan tot ver na middernacht door. Om 12 uur is er een groot vuurwerk in de haven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content