De opvallendste hotels


Zoals het in een wegwerp- en consumptiemaatschappij volledig past, verdwijnen en verrijzen hotels als yo-yo’s, Elk hotel langs de Strip is gebouwd rond een thema, gaande van piraten over de middeleeuwen tot grote Europese steden zoals Rome, Venetië en Parijs. Op die manier kunnen Amerikanen “Europa” bezoeken in enkele dagen tijd zonder daarvoor hun eigen land uit te moeten.

Circus CircusAls je dit hotel binnengaat, heb je de indruk dat je je in een circustent bevindt. Dit is een hotel voor families met kinderen. Je kan er – hoe kan het ook anders- circusacts zien en allerlei activiteiten doen waar kinderen dol op zijn. Achter het hotel staat het Grand Slam Canyon, een mini amusementspark met een achtbaan, valse dinosaurussen, en een waterbaan.

New York – New York hotel
Dit hotel is samengesteld uit de bekendste gebouwen van New York (het vrijheidsbeeld, het Empire State Building, maar – toeval of niet – de Twin Towers hebben er nooit gestaan). Schrik niet wanneer je in de buurt van het hotel opeens vanuit de hoogte tientallen mensen hoort krijsen, want bovenaan het hotel loopt een waanzinnige achtbaan van binnen naar buiten en terug.

MGM hotel
Recht tegenover New York staat het MGM hotel. Nog een heus familiehotel! Het is ook een van de grootste hotels van Las Vegas met meer dan 5000 kamers. Naast de alomtegenwoordige casino’s vind je hier ook TV-opnamestudio’s, trouwkapelletjes en natuurlijk een pretpark.

Alladin hotel
Het Alladin hotel is een van de nieuwere hotels in Las Vegas. Helaas boekt het hotel sinds de aanslagen van 11 september maar slechte resultaten. De Alladin is, zoals de naam reeds doet vermoeden, volledig opgetrokken in Arabische stijl (tot in de kleinste details), met een bijbehorend sultanpaleis waar je kan shoppen. Amerikanen hebben het sinds de aanslagen duidelijk niet begrepen op alles wat nog maar aan de Arabische cultuur doet denken.

Bellagio hotel
Van 15.00 tot 24.00 uur kan je om de zoveel minuten genieten van de spectaculaire danskunsten van de fonteinen in het meer voor het hotel Op het ritme van muziek van bijvoorbeeld Pavarotti en Frank Sinatra tonen de fonteinen je hun zwoele en soms krachtige dansenbewegingen. Hier kan je niet anders dan eventjes blijven stilstaan! Het hotel bezit de grootste (prive)kunstcollectie ter wereld die doorlopend bekeken kan worden. Toch nog een vleugje cultuur in Las Vegas!

Luxor hotel
Het Luxor hotel is een enorme piramide, met daarvoor een 27 meter hoge sfinx. De binnenkant is versierd met bijna echte hiëroglyfen en obelisken. Vanuit de top van de piramide wordt ’s nachts een lichtstraal uitgezonden die je op een hoogte van 16 kilometer nog kan waarnemen. Het hotel heeft Imax en 3-D Theaters.

The Mirage
Wat dacht je van een vleugje Pacific? Rond het Mirage hotel heb je tropische tuinen met watervallen, een dierentuin en een kunstmatige vulkaan die ’s avonds elk halfuur van zich laat horen.

Daarnaast kan je ook dolfijnen zien. Verwacht je weliswaar niet aan een Las Vegas dolfijnshow, want de dolfijnen worden er gehouden voor wetenschappelijk onderzoek. Shows met door een hoepel springende dolfijnen zijn er bijgevolg uit den boze. Niettemin is het heerlijk om die vriendelijke dieren te zien rondzwemmen in hun bassin en wat uitleg te krijgen over hun habitat, vooral voor kinderen.

De Mirage is echter niet erg populair bij natuurliefhebbers. Het hotel verbruikt namelijk de grootste hoeveelheid water in heel Las Vegas. Geen wonder dat Nevada uitdroogt.

Treasure Island
Hier beland je in de wereld van de piraten. Voor het Treasure Island hotel wordt dagelijks vanaf 16.00 uur 6 maal de “Battle at Buccaneer Bay” opgevoerd: een 90 minuten durend spektakel, waarbij een levensgroot piratenschip een ander schip keldert. De voorstelling is volledig gratis. De permanente show van Cirque du Soleil ‘Mystère’, die hier dagelijks wordt opgevoerd, mag je ook zeker niet missen.

Paris Hotel
Hier staat de beroemde Parijse Eifeltoren, weliswaar een minder hoge versie ervan. Als je de toren nog nooit beklommen hebt, krijg je hier de kans. Een lift brengt je naar boven. Wij raden echter ‘The Real Thing’ aan. Verder zijn er in het hotel typische (overdekte) Franse terrasjes en brasseries, en winkels met de grote Franse merken.

Excalibur
Dit hotel is een middeleeuws – weliswaar in Disney-stijl opgetrokken – kasteel, met bijbehorende ridders en jonkvrouwen en veel leuke dingen voor de kinderen.

The Venetian
Het San Marco plein en de San Marco kerk zijn hier perfect nagebouwd. Het lijkt bijna echt, zelfs de gondels. Maar de aanpalende McDonald’s en de Starbucks doen je weer gauw in de realiteit belanden. De gondels varen af in het shopping center van the Venetian Hotel.

Ceasar’s Palace
Een groots winkelcentrum met dure merkwinkels, fonteinen, en Romeinse beelden die onverwachts beginnen te praten wanneer je voorbij flaneert. Bekende artiesten zoals Frank Sinatra, Diana Ross, David Copperfield en – last but not least – Celine Dion hebben hier opgetreden.

Stratosphere Tower
Dit is de hoogste observatietoren van Amerika met ’s werelds hoogste achtbaan en schietstoel, maar liefst 100 verdiepingen boven de grond (325 meter). Vanaf een platform heb je trouwens ook een mooi uitzicht over Las Vegas, een aanrader om ’s avonds naartoe te gaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content