Bezienswaardigheden

Nationale parken

Mesa Verde National Park
Mesa Verde National Park is het enige nationale park in de Verenigde Staten dat die status heeft gekregen om de bijzondere archeologische vondsten, maar ook de natuur is zeker het bekijken waard.

Tussen 600 en 1300 leefden de Anasazi in het Mesa Verde gebied, dat letterlijk ‘groene tafel’ betekent en hoog boven de omgeving uittorent. De zogenaamde ‘cliff dwellings’ liggen in een prachtig landschap, waarin ze helemaal op hun plaats zijn. Bij inwoners uit de streek waren de woningen al lang bekend, maar ze kwamen pas wereldwijd in de belangstelling toen blanke Amerikanen ze aan het einde van de 18e eeuw ontdekten.

Tegenwoordig geniet het park internationale faam en is het door de Verenigde Naties uitgeroepen tot een World Heritage Site. Voor archeologen is het park enorm belangrijk omdat ze aan de hand van de vondsten die ze daar deden veel kennis hebben opgedaan over het prehistorische Amerika.

Rocky Mountain National Park
Schitterend park met verschillende toppen boven de 4000 meter waaronder Long Peak, met 4345 de hoogste top in het park. Het is een waar paradijs voor bergbeklimmers en wandelaars. Dwars door het park loopt de Trail Ridge Road, een prachtige route die je tot een hoogte van 3700 meter brengt.

Great Sand Dunes
Dit park biedt één van de meest bijzondere landschappen in de Verenigde Staten: de grootste zandduinen in Amerika, meertje die drijven op het land, een ecosysteem dat loopt van woestijn tot alpine zones en talloze archeologische vondsten van meer dan 9000 jaar oud.

Dinosaur National Monument
Zoals de naam al zegt zijn hier botten gevonden van de grootste zoogdieren die er ooit geleefd hebben. In de rosten en kloven zie je de afdrukken van gigantische dinosaurussen. Ook vind je hier eeuwenoude rotstekeningen van de oorspronkelijke bewoners.

Black Canyon of the Gunnison National Monument
Zwarte kloof, in de loop van de eeuwen gevormd door het water van de Gunnison River. Wanneer je aan de rand van de kloof staat heb je een prachtig, bijna angstaanjagend uitzicht over de diepte. Door de bouw van drie dammen is een deel van de kloof onder water gelopen. Deze kunstmatige meren vormen nu samen het Curecanti National Recreation Area, een populair recreatieoord.

Andere bezienswaardigheden

Denver is het economische, culturele en sportcentrum van Colorado. De inwoners zijn erg op het buitenleven gericht. Vlakbij de stad kunnen ze genieten van de schitterende natuur en aan talloze buitensporten doen zoals wandelen, klimmen, raften en in de winter skiën.

In de stad zijn een bezoekje aan het Denver Museum of Natural History, de Denver Zoo, het Colorado History Museum en het State Capitol met zijn gouden koepel een bezoekje waard. Woon ook een openluchtvoorstelling bij in het in de rode rotsen uitgehouwen Red Rocks Park and Amphitheater en breng een bezoekje aan Boulder, de charmante studentenstad vlakbij Denver.

Buiten Denver zijn een bezoekje aan spookstadjes als Crystal, St. Elmo,Godfield, Deerfield en de Alley Belle Mine een leuk uitstapje terug in de geschiedenis. Colorado Springs is, na Denver, de grootste stad in Colorado, maar een stuk rustiger. Anders dan de naam doet denken, liggen hier trouwens geen bronnen. Die vind je het wel in het nabijgelegen Manitou Springs.

Colorado staat natuurlijk ook bekend om zijn mondaine skioorden Aspen, Vail en Breckenridge. In Colorado valt dan ook poedersneeuw van de allerbeste kwaliteit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content