Bezienswaardigheden

Nationale parken

Everglades National Park
Everglades is het enige subtropische nationale park dat de Verenigde Staten rijk. In de uitgestrekte moerassen leven zowel alligators als krokodillen, een bijzondere combinatie.

Biscayne National Park
Dit park aan de kust ligt vlakbij de Everglades. 95% procent van Biscayne bestaat uit water. Door de mengeling van zout en zoet water hebben zich hier prachtige koralen gevormd en door het ondiepe en heldere water kan je tropische vissen in de meest prachtige kleuren van heel dichtbij bewonderen. Grote delen van het park kan je trouwens enkel per boot bereiken.

Dry Tortugas National Park
Anders dan de naam doet vermoeden is dit park alles behalve droog: het bestaat uit zeven kleine eilandjes, koralen en andere onderwaterattracties. Het is een klein park op een afgelegen locatie en wordt daardoor niet door zo heel veel mensen bezocht. Je vindt hier ook het gigantische, maar nooit afgebouwde fort Jefferson.

Andere bezienswaardigheden
Naast de grotere steden zoals Miami, Orlando, Sint Petersburg (met onder andere een interessant Salvador Dali museum) en Tampa is St Augustine een bijzonder stadje. Volgens eigen zeggen is het het oudste stadje van de Verenigde Staten. Het werd in 1565 gesticht en heeft dan ook veel historisch te bieden, waaronder het Castillo de San Marcos en Ponce de Leon.

Ook de moeite waard is Vizcaya Mansion, een villa in de stijl van het 16e-eeuwse Italië, maar gebouwd in het begin van de 20e eeuw.

Verdere bezienswaardigheden zijn over het algemeen minder historisch, maar ze staan wel garant voor een dagje plezier met de hele familie: Kennedy Space Center, Walt Disney World, Universal Studios, Epcot Center en Magic Kingdom.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content