Bezienswaardigheden


Arizona heeft toeristen heel wat te bieden. Dé topattractie is natuurlijk de Grand Canyon, maar ook het prachtig gelegen Lake Powell, Monument Valley (bekend uit talloze cowboyfilms) en het new age stadje Sedona zijn indrukwekkend.

Een zeer bijzonder gebied is het Petrified Forest, een nationaal park bekend om zijn versteende bomen in prachtige kleuren, fossielen, rotstekeningen en andere resten uit de prehistorie. En dit alles in een schitterend woestijnlandschap.

Vlakbij Tucson ligt Saguaro National Park, genoemd naar de enorme cactussen die er voorkomen. De grillige Saguaro is zo’n beetje hét symbool voor het westen van de Verenigde Staten, maar groeit slechts in een klein deel van de American West. De grootste en mooiste exemplaren liggen in dit nationale park.

Niet alleen de natuur is overweldigend, maar ook op het gebied van cultuur is Arizona bijzonder. Zowel de sporen van het Oude Wilde Westen als de cultuur van Amerika’s oorspronkelijke bewoners (in het bijzonder de Navajo Indianen) zijn hier goed bewaard gebleven.

Het Museum of Northern Arizona in Flagstaff biedt een overzicht van de tradities en levenswijzen van de Indianen en in het Canyon de Chelly National Monument kan je opgravingen van een oude Indianenbeschaving bekijken. In het stadje Tombstone vind je resten van de Old Wild West.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content