Bezienswaardigheden

Nationale parken

Glacier National Park en een deel van Yellowstone National Park liggen in Montana. Het hele gebied van de Rocky Mountains is natuurlijk interessant voor natuurliefhebbers. Hier liggen bovendien talloze national forrests, waaronder Bitterroot National Forest.

Andere bezienswaardigheden

Little Bighorn Battlefield National Monument waar in 1876 de beroemde slag tussen Amerikaanse soldaten aan de ene kant en Cheyenne en Lakota’s aan de andere kant. Luitenant George A. Custer kwam samen met 262 soldaten om het leven.

Verder het goed bewaarde spookstadje Virginia City, Fort Union Trading Post dat in de negentiende eeuw een belangrijke post voor de handel in dierenhuiden was, Grant-Kohr’s Ranch National Historic Sites waar je een idee krijgt van het leven van boeren in dit deel van Amerika, het Museum of the Plains Indians in Browning, Big Hole National Battlefield waar in 1877 de Nez Perce naar een klein reservaat gedwongen werden, National Bison Range in de buurt van Ravalli waar je kuddes bizons kan zien rondwaren en de oude mijnstad Butte.

Foto: Virginia City, ©Travel Montana

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content