Bezienswaardigheden


Echte spectaculaire natuur vind je niet in Alabama, maar wel een aantal interessante nationale parken, mooie nationale bossen en lange zandstanden waar veel Amerikanen hun vakantie doorbrengen.

Nationale parken

Horseshoe Bend National Military Park
Op 27 maart 1814 kwamen bij gevechten tussen de troepen van Generaal Andrew Jackson (later de president van de Verenigde Staten) en de Upper Creek indianen 8000 Upper Creeks om het leven. De plaats van de strijd wordt nu beschermd in een nationaal park.

Little River Canyon National Preserve
De Little River stroomt op de top van Lookout Mountain in de Appalachen. In een landschap van beboste hellingen, watervallen, diepe kloven, rotsen en meertjes baant het riviertje zich een weg naar beneden.

Natchez Trace Parkway
Een mooie route van 775 kilometer die loopt door de staten Mississippi, Alabama en Tennessee. De weg volgt de route die de bizons in het verleden aflegden op de voet gezeten door Indianen.

Russell Cave
Deze grotten werden meer dan 8000 jaar bewoond door mensen. In het museum bij de grotten kan je de geschiedenis van deze bewoners aan de hand van opgravingen bekijken.

Tuskegee Airmen National Historic Site
Tuskegee was in de jaren veertig van de 20e eeuw de plaats van een ‘experiment’ om zwarte Amerikanen op te leiden tot piloot. Dit museum houdt de herinnering aan deze piloten die meevochten in Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog levend.

Andere bezienswaardigheden

Nasa Space and Rocket Center in Huntsville
In dit centrum kan je aan den lijve ondervinden hoe het is om gewichtsloos te zijn en hoe voelt om in een raket de ruimte ingeschoten te worden. Zestig raketten en andere ruimtevoorwerpen laten je kennis maken met de ruimte en ruimtevaart.

Huntsville/Madison County Botanical Garden
Vlakbij het Space and Rocket Center ligt een enorme botanische tuin waar je uren kan ronddwalen.

Birmingham Civil Rights Institute
Groot museum en onderzoeksinstituut gewijd aan de strijd van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging in de jaren vijftig en zestig van de 20e eeuw.

Foto: Dan Brothers, Alabama Bureau of Tourism and Travel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content