Arkansas haalde verschillende keren de wereldpers: in 1957 toen de racistische gouverneur Orval Faubus weigerde negen zwarte kinderen toe te laten op de blanke Central High School in Little Rock en in de periode dat Bill Clinton president was. Clinton groeide op in het stadje Hope in Arkansas en werd later gouverneur van deze verder nogal onbekende zuidelijke staat.

Weinig Europese toeristen bezoeken Arkansas. Arkansas is vergeleken bij de meeste andere staten ook enigszins achtergebleven: op het vlak van de economie, gezondheidszorg, onderwijs en ook toerisme. De staat doet de laatste jaren wel enorm zijn best om meer toeristen te trekken.

Arkansas profiteerde enkele jaren van het presidentschap van Bill Clinton. Het Clinton Presidential Center and Park vormt nu een belangrijke toeristische trekpleister. Je kan hier een replica van het Oval Office en de Cabinet Room bekijken en talloze presidentiële artefacten. Het museum dat in 2004 geopend werd ligt in een mooi park in het centrum van Little Rock.

Verder bezit Arkansas een gevarieerde natuur. In het westen langs de Mississippi River is het landschap vlak, in het oosten liggen de Ouachita Mountains met toppen tot 650 meter. Zestig procent van het grondgebied bestaat uit bos. Arkansas is rijk aan meren, rivieren, bronnen en andere watergebieden. Watersporten zijn hier dan ook erg populair: kanoën, kajakken, waterskiën, boottochten, vissen en zwemmen.

Populaire toeristische trekpleisters zijn onder andere het Hot Springs National Park met 47 natuurlijke bronnen die al eeuwenlang door de Indianen werden gebruikt, de Ozark Mountains met zijn mooie bossen, watervallen en bronnen, de Crater of Diamonds waar je in de enige diamantmijn in de Verenigde Staten mag zoeken naar de kostbare stenen en je vondst mee naar huis mag nemen en Blanchard Springs Caverns, een prachtige grottencomplex in de Ozark Mountains die in 1930 ontdekt werden en volgens Life Magazine ‘one of the most extraordinary finds of the century’ zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content