Accomodatie


De Park Service heeft drie campings: Long Pine Key, Flamingo en Chekika. Op Chekika kan je momenteel niet overnachten, maar is enkele geopend voor dagrecreatie. Backcountry camping is alleen mogelijk met een vergunning. Overnachtingen buiten het park zijn mogelijk in Florida City en in Homestead. Let wel: vroeg reserveren is noodzakelijk.

Alle campings zijn gedurende het hele jaar open. Tijdens het winterseizoen, het toeristische hoogseizoen (van 1 november tot 30 april), mag je maar maximum 14 dagen in het Everglades National Park logeren.

Long Pine Key Camping
Deze camping ligt op 11 km van de hoofdingang, nabij de hoofdweg. Er zijn ruim honderd plaatsjes, en ook toiletten, telefoons en een pomp met vers water. Er zijn echter geen douches. Er is ook een vijver om te vissen, een amfitheater voor wintervoorstellingen en verschillende wandelpaden in het gebied.

Flamingo Camping
Deze camping ligt aan het einde van de hoofdweg in Flamingo. Ze beschikt over 234 plaatsjes, waarvan er 55 op het water uitkijken. Er zijn douches met koud water, twee afvalstations, picknicktafels, grills, een amfitheater voor wintervoorstellingen en een publieke telefoon voorzien.

Bij het prachtige Eco Pond, net naast de camping, is er een observatietoren. Flamingo heeft verschillende wandel- en kanoroutes en biedt zoutwatervismogelijkheden aan. De Flamingo Marina Store heeft een beperkt aanbod aan voedingswaren en campingbenodigdheden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content