Accomodatie


Wanneer je al lang op voorhand besloten hebt om je zomervakantie in Yellowstone door te brengen, kan je terecht in één van de 9 hotels die het park rijk is. De kamers en cabins zijn namelijk maanden van tevoren al volgeboekt.

Het bekendste hotel is de Old Faithful Inn, dat in het begin van de 20e eeuw werd gebouwd. Zoals de naam al zegt ligt het vlakbij de Old Faithful geiser en ook wanneer je er niet overnacht moet je het vreemde, maar niet zozeer mooie, gebouw eens binnenlopen.

Buiten de grenzen van Yellowstone heb je een grotere keuze aan overnachtingsmogelijkheden, de kamers zijn er meestal goedkoper en je kan iets langer wachten met je reservatie.

Maar eigenlijk is het overnachten in een tent of mobilhome veel leuker. ’s Avonds kan je bij een vuurtje naar de heldere sterrenhemel kijken. Ook al was het weer overdag niet zo denderend, tegen de avond klaart het vrijwel altijd op. Tot diep in de nacht hoor je de bizons grazen of (in de herfst) de herten en wapiti’s brullen.

Bovendien ben je veel vrijer; bevalt het je ergens niet, trek je gewoon verder naar een andere camping of, wat waarschijnlijker is, wil je langer blijven, dan doe je dat.

In Yellowstone vind je 12 campings, die allemaal heel ruim opgezet zijn en vaak op zeer mooie plekjes liggen. Zeven kampeerplaatsen worden beheerd door de National Park Service (NPS) en dat betekent dat je geen plaats kan reserveren. Hier geldt ‘first-come, first-served’. Zeker in de zomer moet je zorgen om vóór 11 uur in de ochtend te arriveren. Dan heb je nog een redelijke kans dat je een plaatsje vindt.

Het gaat om de volgende campings: Indian Creek, Lewis Lake, Mammoth, Norris, Pebble Creek, Slough Creek en Tower Fall. De overige 5 campings (Bridge Bay, Canyon, Grant Village Madison en Fishing Bridge RV Park) kan je reserveren.

Op Fishing Bridge RV Park zijn alleen campers toegelaten en geen tenten. De meeste kampeerplaatsen gaan open in mei en sluiten in september of oktober. Alleen in Mammoth kan je het gehele jaar door overnachten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content