Vroeger werd Las Vegas wel eens de ’town that taste forgot’ genoemd, maar in de jaren ’90 kende Las Vegas een ware revolutie op het vlak van gastronomie.

Je kan er tegenwoordig gaan dineren in beroemde restaurants van wereldklasse. Naast New York en Atlanta is Las Vegas trouwens de enige stad in de VS met meer dan 1 vijfsterrenrestaurant.

In de Venetian vind je vier restaurants van vier bekende chef-koks naast elkaar (Valentino, Pinot Brasserie, Aquaknox en Delmonico (waarschijnlijk het beste steakhouse van Las Vegas van het moment).De Bellagio telt maar liefst negen vermaarde restaurants. In de Mirage vind je dan weer de Renoir (vijf sterren). In deze restaurants heerst een dresscode en is reserveren noodzakelijk.

In het zuidwesten van de stad kan je proeven van de wereld, met Chinese, Japanse en Vietnamese restaurants. En natuurlijk heb je in Las Vegas ook de gewone traditionele Amerikaanse eethuizen waar je de klok rond kan eten. Of doe zoals de échte Amerikanen: ga langs bij de McDonald’s, Kentucky Fried Chicken of de Pizza Hut.

Fooien
In Las Vegas wordt aan iedereen een fooi gegeven: de ober van het restaurant, de barkeeper, de kruier, de taxichauffeur, tot zelfs het schoonmaakpersoneel en de kaartenverdeler in het casino. Je gaat nu eenmaal naar Las Vegas om geld uit te geven!

De fooi bedraagt 15 tot 20 percent. Bij taxi’s is dat $1 á $2 voor een ritje van minder dan $10, anders 10 percent van het bedrag. Een barkeeper of ober/dienster krijgt normaal $1 á $2 dollar per drankje, een kruier 1$ tot $2 per koffer. De hotelmeid $1 á $2 per dag aan het eind van je bezoek. Zwembadwachters krijgen $1 tot $2 als hij je een handdoek bezorgt of een lege ligstoel voor je vindt, enz …

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content