Praktische informatie

Tijdzone– 4 uur

GeldSurinaamse dollar

Beste reistijdDe beste maanden om Suriname te bezoeken zijn de droge maanden. ’s Avonds kan het redelijk snel afkoelen, zeker in het binnenland.

Culturele gedragsregelsDraag badkleding bij voorkeur enkel op het strand of bij het zwembad.

Als je bij iemand op bezoek gaat is het gebruikelijk om je netjes te kleden en je schoenen uit te doen als je binnenkomt. Het is niet beleefd om te weigeren als je iets te eten of drinken aangeboden krijgt. Surinamers stellen het ook niet op prijs om meteen getutoyeerd te worden.

Het nemen van foto’s ligt nogal gevoelig in Suriname. Vraag daarom eerst altijd om toestemming, zeker als het om politieke of militaire plaatsen gaat.

AfstandDe afstand tussen Paramaribo en Brussel is 7403 kilometer. Je vliegt er 9 uur over.

VerkeerHet verkeer rijdt aan de linkerkant van de weg. De wegen zijn redelijk onderhouden, maar zorg wel altijd voor een paar reservebanden. Het verkeer in Suriname is nogal chaotisch. Let goed op bij kruisingen: de meest Surinamers stoppen dan niet, maar toeteren.

Openbaar vervoerSommige gebieden in het binnenland kan je enkel met het vliegtuig bereiken. Lokale vliegmaatschappijen zoals GumAir bieden binnenlandse vluchten aan.

Er zijn ook plaatsen in het binnenland of langs de kust die je het beste of soms alleen met de boot kan bereiken. Een tocht met de boot is bovendien heel goedkoop.

Treinen rijden er niet in Suriname, maar met de bus kan je veel dorpen bereiken. De bus is goedkoop, maar erg chaotisch, lawaaierig en druk. Er rijden tenslotte ook taxi’s van erkende bedrijven en privétaxi’s. Op straat zie je het verschil tussen de twee niet. Je kan daarom het beste van tevoren een erkende taxi telefonisch reserveren.

DocumentenDocumentenBenodigde reisdocumenten voor Suriname.

GezondheidHet gezondheidsadvies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen.

Reisadvies Het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Elektriciteit110-220 volt

Telefoon00 597

LinksSuriname Online Tourist Guide

Suriname Tourism Foundation

Go Suriname

Paramaribo

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content