Bezienswaardigheden

De hoofdstad Saint-Denis ligt op een prachtige locatie, aan drie kanten omringd door bergen. De stad zelf is heel groen met overal parken en bloemen en er hangt een Creoolse en tegelijk multiculturele sfeer. Verspreid door de stad kom je tempels, een moskee en een kathedraal tegen.

Bezoek ook het Natuurhistorisch museum in de stadstuinen Jardin de l’Etat. Je kan hier zien welke dieren er allemaal leven op de eilanden in de Indische Oceaan. Ook een bezoek waard is het Léon Dierx museum dat een mooie collectie Franse impressionistische schilderijen bezit.

Vlakbij de hoofdstad ligt de 2227 meter hoge Roche Écrite van waaraf je een schitterend uitzicht hebt op het noordelijke deel van het eiland en de zogenaamde cirques.

Deze cirques zijn typisch voor Réunion. Het zijn grote vulkanische valleien die omzoomd worden door hoge bergen. Je kan hier prachtige wandelingen maken. Één van de mooiste cirques is die in Salazie met zijn indrukwekkende watervallen.

Mafate is de meest afgelegen vallei. Je kan hier enkel met de helikopter of te voet komen. Je hebt hier een mooi uitzicht op de niet meer actieve vulkaan Piton des Neiges, met 3070 meter de hoogste berg op Réunion. Je kan trouwens ook naar de top van de Piton wandelen.

De 2631 meter hoge vulkaan Piton de la Fournaise is nog wel actief. Hij behoort zelfs tot de actiefste vulkanen ter wereld. Ongeveer om de tien maanden spuugt de Fournaise lava de lucht in. In 2005 barstte de Fournaise maar liefst drie keer kort na elkaar uit. Ook naar deze rokende vulkaan kan je wandeltochten maken. Aan de voet van de vulkaan ligt het Maison du Volcan waar je alles te weten komt over de Fournaise.

Réunion staat ook bekend om zijn uitbundige vegetatie. Er bestaan speciale tours op het eiland die je langs de mooiste bloemen leiden. Op het plateau Plaines des Cafres groeien bijvoorbeeld prachtige planten en in de bossen aan de oostkant van het eiland groeien tussen de bomen en watervallen orchideeën en andere kleurrijke bloemen.

Réunion is niet rijk aan stranden, maar aan de westkust in Saint-Gilles, Saint-Leu, Étang-Sale en Boucan-Canot liggen toch enkele paradijselijke witte stranden met voor de kust mooie koralen. Boucan-Canot is de populairste badplaats. Voor alle kustplaatsen in Réunion geldt dat je op moet passen met de soms gevaarlijke zeestroming.

Foto: CTR/Cheron

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content