Tips en links


Tips
Om hoogteziekte te voorkomen kan je, voordat je aan de Inca Trail begint, beter een dag of twee in Cuzco blijven om aan de hoogte te wennen. Mocht je toch last krijgen van hoogteziekte dan moet je veel drinken, veel rusten en enkel lichte maaltijden gebruiken.

Wil je de Inca Trail lopen, reserveer dan 3 tot 6 maanden op voorhand een plaats. Slechts 500 wandelaars, inclusief gidsen, worden per dag toegelaten.

Zorg voor goede schoenen, regenkleding (in geval van nood kan je bij Peruaanse kinderen een vuilniszak met een paar gaten erin kopen), een zaklamp, een waterzuiveringsmiddel en een antimuggenmiddel.

Bij Machu Picchu is maar één, zeer prijzig hotel, de Machu Picchu Sanctuary Lodge. Wil je langer dan één dag in Machu Picchu doorbrengen, maar er geen honderden euro’s voor betalen, dan is overnachten in het nabijgelegen Aguas Calientes een optie.

Ook het enige restaurant bij Machu Picchu is behoorlijk duur. Je mag geen eten meenemen in de stad, maar je kan het wel bewaren in bagagekluisjes.

In Machu Picchu zijn geen toiletten. Het is handiger om van tevoren te gaan dan halverwege je bezoek te moeten terugkeren naar de ingang.

Om ervoor te zorgen dat Machu Picchu ook voor toekomstige generaties bewaard blijft moet je je absoluut aan de regels houden. De belangrijkste:
– Neem enkel drank mee in veldflessen.
-Je mag nergens opklimmen.
– Je mag geen vuur maken.
– Vanzelfsprekend hoort al het afval in vuilnisbakken.
– Wandel enkel op de aangegeven paden.
– Je mag niet kamperen op archeologische sites.
– Groepen van meer dan 20 personen worden niet toegelaten op de Inca Trail.
– Je mag geen planten plukken ook al zien ze er nog zo dood uit.
– Je mag geen eten mee de stad innemen.

Links
Machu Picchu Gateway
Machu Picchu Travel Guide
Rediscover Machu PIcchu
Welcome to Peru
Welcome to Cuzco

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content