Praktische informatie

Tijdzone-6 uur in de zomer, -7 uur in de winter

ValutaSol

Beste reistijdIn het algemeen kan je Peru het beste bezoeken tijdens de droge periode tussen juni en augustus. In de Andes kan het tijdens de regenperiode erg modderig worden. Het Amazonegebied heeft zowel tijdens de droge als natte periode zijn charmes. Tijdens de droogte zie je meer dieren die naar de rivieren komen om te drinken, maar in de regenperiode lopen grote delen van het woud onder water en kan je er met kleine bootjes doorheen varen.

AfstandLima ligt op ongeveer 10.500 kilometer van België. Je vliegt er tussen de 13 en 14 uur over.

VerkeersregelsEr gelden weliswaar verkeersregels in Peru, maar daar houden de Peruanen zich totaal niet aan. Daar komt nog bij dat de wegen erg slecht zijn. Een auto huren en zelf rijden is daarom af te raden.

Openbaar vervoerAls je lange afstanden moet reizen kan je het beste het vliegtuig nemen. De binnenlandse vluchten zijn niet duur en een stuk sneller dan met de bus of trein. Maar de bus is een goed alternatief. De bussen bereiken iedere plaats in Peru en zijn redelijk comfortabel, zeker als je een iets duurdere busmaatschappij neemt.

Er liggen vier treintrajecten in Peru waaronder de hoogste spoorlijn ter wereld. De reis van Lima naar Huancayo klimt tot een hoogte 4781 meter. De andere drie trajecten zijn: tussen Cuzco en Puno, tussen Puno en Arequipa en tussen Cuzco en Aguas Calientes (Machu Picchu).

Voor kortere afstanden kan je een zogenaamde colectivo nemen. Dat zijn kleine busjes die een vast traject rijden en waarin je onderweg overal in kan stappen.

Reis je ten oosten van de Andes, dan kan je gebruik maken van de zogenaamde rivierbussen, grote passagiersboten die tussen grotere steden als Iquitos en Pucallpa varen.

DocumentenReisdocumenten voor Peru.

GezondheidGezondheidsadvies voor Peru van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen.

ReisadviesReisadvies voor Peru van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Elektriciteit220 volt

Telefoonnummer00 51

LinksPeru Tourism

Peru Info

Peru Tourist Information

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content