Bezienswaardigheden

De bekendste bezienswaardigheid in Peru is zonder twijfel de Incastad Machu Picchu, één van de zeven wereldwonderen. Nog meer overblijfselen van het eens zo machtige Incarijk liggen in Cuzco, ooit de hoofdstad van de Inca’s.

In de woestijn bij Nazca bevinden zich de mysterieuze Nazcalijnen. In een gebied van 500 vierkante kilometer staan enorme geometrische dieren en voorwerpen afgebeeld. Ze zijn waarschijnlijk tussen 200 voor en 600 na Chr. gemaakt door de Nazca en Paraca indianen en je kan ze enkel zien vanuit de lucht.

Midden in het Amazoneregenwoud ligt Iquitos, het Venetië van Peru. Je kan deze stad met huizen op houten palen enkel met de boot bereiken. Van hieruit kan je spectaculaire tochten door het regenwoud maken.

Ook in het regenwoud ligt het nationale park Manu, één van de grootste natuurparken ter wereld. Nergens op aarde vind je zo’n gevarieerde dieren- en plantenwereld als in deze eindeloze jungle.

Peru breekt nog meer records. In het zuiden, op de grens met Bolivia, ligt op 4000 meter, het Titicacameer, het hoogst bevaarbare meer ter wereld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content