Wat moet je zien en doen?


Natuur
Curaçao kenmerkt zich door een veelzijdige natuur. De noordkust bestaat uit ruig, vulkanisch gesteente waar de oceaan tegenaan slaat. Dit in contrast met de kalme zuidkust met prachtige baaien en zandstranden.

De oostkant is voornamelijk vlak met hier en daar een heuvel. In het noordwesten zijn er groene heuvels te vinden. Dit is tevens het gebied van het Christoffelpark, een van de drie Nationale natuurparken op Curaçao.

Hier is een rijke flora en fauna te bewonderen, die bestaat ongeveer 500 soorten planten en bomen waarvan sommige alleen op Curaçao te vinden zijn. Er zijn vele soorten vogels waar te nemen, van pelikanen en flamingo’s tot de kleinere soorten zoals het suikerdiefje en de trupiaal.

Stranden
De stranden op Curaçao variëren van intieme, rotsachtige baaien tot lange stranden met of zonder bruisende activiteit. Bijna alle zwemstranden liggen verspreid langs de beschermde zuidwestkust, daar waar het water meestal rustig en kristalhelder is.

Voor deze kust zijn de mooiste plekjes om te snorkelen en duiken te vinden. Pal langs de kustlijn liggen fraaie koraalriffen. Er zijn ruim 60 duikplekken verspreid over de zuidkust van het eiland.

Activiteiten
Zowel voor de vakantieganger op zoek naar een ontspannende strandvakantie als de meer actieve, ondernemende bezoekers biedt het eiland genoeg keuze. Denk aan wandelingen in het Christoffelpark, een van de drie Nationale natuurparken.

Er zijn acht wandelroutes uitgezet, waarvan de beklimming van de Christoffelberg (375 meter) de hoogste berg van het eiland, een ervaring op zich is. Ga je liever met de auto dan kun je ook een jeepsafari boeken.

Op diverse locaties liggen voor enkele honderden kilometers aan bewegwijzerde mountainbikeroutes. Er worden diverse meer en minder zware tochten én informatieve ‘funtours’ aangeboden. Recreatieve fietsers en de meer ervaren en fanatieke mountainbikers kunnen er uitstekend terecht.

Bezienswaardigheden
Curaçao heeft tal van bijzondere bezienswaardigheden, zoals het kruidentuintje, de struisvogelboerderij en het slavernijmuseum Kura Hulanda. Bij het Sea Aquarium kun je haaien voeren, maar ook zwemmen met dolfijnen, voor velen een onvergetelijke ervaring.

Daarnaast zijn het de architectuur, de veelzijdige natuur, volop uitgaansmogelijkheden en de vriendelijke bevolking die Curaçao kleur geven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content