Praktische informatie

Tijdzone
-6 uur in de winter, -5 uur in de zomer

Geld
Antilliaanse gulden

Beste reistijd
Naar de Benedenwindse eilanden kan je het hele jaar door op vakantie gaan. Naar de Bovenwindse eilanden ga je het beste buiten het regen- en orkanenseizoen. De fijnste maanden zijn daar: december tot en met april.

Afstand
De afstand tussen Brussel en Willemstad is 7788 kilometer. Je vliegt er 9,5 uur over.

Verkeer
Wil je meer van de Nederlandse Antillen zien dan de stranden, dan heb je een auto nodig. De wegen zijn goed en het verkeer rijdt aan de rechterkant van de weg. Je hoeft niet bang te zijn voor drukke wegen, enkel op Sint Maarten rijdt er redelijk wat verkeer.

Openbaar vervoer
Je kan van het ene naar het andere eiland vliegen met de Dutch Antilles Express. Op alle eilanden liggen vliegvelden. Met de boot kan je niet alle eilanden bereiken. Tussen Bonaire en één van de andere eilanden is bijvoorbeeld geen verbinding per boot (er meren overigens wel cruiseschepen aan), maar wel tussen Sint Maarten en Saba.

Het openbaar vervoer is niet erg uitgebreid op de Nederlandse Antillen. Op Curaçao rijden grote gele en blauwe bussen, konvooi genoemd, en kleine busjes. Ze rijden langs de meeste toeristische attracties, stranden en winkelcentra. Saba en Sint-Eustatius zijn zo klein dat het niet de moeite loont om er bussen te laten rijden. Je kan er een taxi nemen, liften of gewoon wandelen.

Op Sint-Maarten rijden wel bussen, die ze hier jitneys noemen. Daarnaast kan je gebruik maken van een taxi. De bussen rijden ook naar het rustigere Franstalige deel van het eiland.

Documenten
Vereiste reisdocumenten voor de Nederlandse Antillen.

Gezondheid
Gezondheidsadvies voor de Nederlandse Antillen.

Elektriciteit
120, 127 en soms 220 Volt. Amerikaanse stekker.

Telefoon
0599

Links
Curacoa Tourist Board
The Bonaire Information Site
SabaSint-Maarten
Sint-Eustatius

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content