Curaçao heeft een rijke cultuur, die een afspiegeling vormt van de variatie en levendigheid van de mensen op het eiland. Liefhebbers van kunst, muziek, uitgaan in theater of bar en lekker eten zullen zeker iets naar hun wens terugvinden op Curaçao.

Kunst en architectuur
Liefhebbers van kunst én architectuur, komen op Curaçao aan hun trekken met een grote kunstgalerie in het mooie en oude landhuis Habaai. Landhuis Habaai begon als een plantagewoning, veranderde in een luxe buitenverblijf om later een kostschool te worden.

Sinds 2007 is Galerie Alma Blou hier gevestigd, met de grootste kunstcollectie van heel het eiland. Het landhuis is aan het begin van de achttiende eeuw gebouwd en is tegenwoordig weer in goede staat, dankzij de inzet van eigenaren Pòpi en Herman Verboom.

Gedurende het hele jaar exposeert Galerie Alma Blou werk uit collectie van lokale en Caribische kunstenaars zoals schilderijen, beelden, keramiek, sieraden en poppen. Zes keer per jaar is er een solo- of groepsexpositie van één of meerdere kunstenaars. Gebruikte thema’s en materialen verschillen, maar alle kunst heeft een Caribisch karakter en Curaçaose flair.

Kunstenaars raken geïnspireerd door kleuren, architectuur, de onderwaterwereld, de mensen, mythologie, de wind, het landschap: kortom door alles wat te maken heeft met de diversiteit van Curaçao.

Dansvoorstellingen in Teatro Luna Blou & snèk
Op het programma van Teatro Luna Blou staan regelmatig dansvoorstellingen van lokale en internationale dansgezelschappen. Het theater ligt in de wijk Otrabanda, een gezellige wijk in Willemstad, waar vooral veel locals komen.

Tip: Voorafgaand aan een theaterbezoek een snack halen bij de ‘snèk’, een Curaçaose variant van een snackbar waar de plaatselijke bevolking komt voor de sociale contacten.

Cultureel café
Kunstliefhebbers combineren een museumbezoek met het cultureel café van Landhuis Bloemenhof. Overdag het museum bezoeken waar lokale en internationale artiesten hun moderne schilder- en beeldend werk tonen.

Iedere derde donderdag van de maand is er ’s avonds een cultureel café. Iedere keer wordt er een artiest uitgenodigd op het gebied van muziek, beeldende kunst of theater.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content