Wat moet je zien?


Yucatán in het zuidoosten van Mexico mag dan bekend zijn voor de badplaats Cancún (en het eiland Cosumel), de streek met haar drie deelstaten is vermaard voor haar archeologisch patrimonium.

Naast terecht bekende sites als Chichén Itzá (één van de Zeven Moderne Wereldwonderen) en Uxmal biedt het schiereiland een even veelzijdige als onbekende inkijk in de verdwenen wereld van de Mayacultuur. De keuze mag onbeperkt zijn, twee architecturaal bepalende routes geven de reis een alternatief karakter: zowel de Rio Bec- als de Puuc-route leiden langs Mayasites met een bijzondere architectuur. Op beide trajecten liggen voor de benieuwde reiziger boeiende sites:

De Ruta Puuc in het noorden met Uxmal, Kabah en Labna, Sayil, Xlapak, Edzna en vele andere.

De Ruta Rio Bec in het zuiden met de ruïnes van onder meer Bécan, Chicanná, Xpuhil, Kohunlich, Hormiguero en Calakmul.

Ten zuiden van Merida liggen de kloosters van de Spaanse kolonisatie, met dorpen als Acanceh, Mani, Muna, Tekit, Yohtolin.

Voor natuurliefhebbers is het reservaat van Sian Ka’an de beste bestemming: veel dieren en vogels, een rijke flora en de mogelijkheid om het natuurgebied op alternatieve wijze te bezoeken. Nergens ben je dichter bij de natuur zonder haart te storen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content