Evenementen


Habanos Cigar Festival
Dit festival wordt jaarlijks eind februari, begin maart georganiseerd. Liefhebbers van sigaren en mensen uit de sector komen enkele dagen samen om te genieten van hun passie. Tijdens het festival bestaat er ook de mogelijkheid om tabaksplantages en – fabrieken te bezoeken.

Primero de Mayo
Op 1 mei zijn er in heel het land optochten, bijeenkomsten en parades. Maar natuurlijk vindt de belangrijkste plaats in Havana. De Plaza de la Revolución ziet op deze dag zwart van het volk.

Carnaval
In Havana wordt Carnaval georganiseerd tijdens de weekends tussen half juli en half augustus. Er zijn dan optochten langs de Malécon. Bovendien kan je tijdens deze periode genieten van gratis muziekoptredens.

Festival de La Habana de Música Contemporánea
Dit festival vindt plaats in de eerste helft van oktober. Het evenement geeft een mooi overzicht van wat de hedendaagse muziekscène te bieden heeft. Zowel componisten, solisten als andere muzikanten zijn present op dit festival. Ook buitenlandse artiesten worden uitgenodigd.

Festejos de San Cristóbal de la Habana
Deze festiviteiten en concerten herdenken de oprichting van de stad Havana. Het evenement wordt georganiseerd in november.

Foto: Epa

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content