Bezienswaardigheden

Costa Rica bezoek je in de eerste plaats om de schitterende natuur. Ongeveer dertig procent van het kleine land is beschermd natuurgebied. In 1968 barstte opeens de slapende vulkaan Arenal uit. 78 Costa Ricanen kwamen daarbij om het leven. De 1633 meter hoge perfect gevormde vulkaan is sindsdien altijd actief gebleven. Vooral ’s nachts zorgt dat voor een prachtig spektakel. Je kan wel de pech hebben dat deze mooiste vulkaan ter wereld verborgen zit in de mist.

In de buurt van de hoofdstad San José ligt nog een actieve vulkaan, de Irazu. Uit deze 3432 meter hoge vulkaan komt voortdurend rook uit de verschillende kraters. In de grootste krater ligt een gifgroen meer, een indrukwekkend gezicht.

Het magische nevelwoud van Monteverde behoort tot de mooiste natuurgebieden in Zuid-Amerika en tot de populairste bezienswaardigheden in Costa Rica. Je kan het toch al indrukwekkende park op een bijzondere manier bezoeken. Tijdens een zogenaamde canopytour krijg je een harnas om en slinger je zoals Tarzan door het woud.

Nog een hoogtepunt is Tortuguero National Park. Dit park is wereldberoemd omdat de bedreigde groene zeeschildpadden hier broeden. Maar ook de natuur met moerassen en aaneengesloten lagunes en kanalen is prachtig. Je kan de natuur hier het beste bekijken vanuit de boot. Je komt dan zeker apen, kaaimannen, leguanen, toekans en talloze andere dieren tegen.

Voor een beetje rust ga je naar de kust en reggaeplaatsje Cahuita. Cahuita National Park staat bekend om zijn witte zandstranden, kokospalmen, koraalriffen en twee wrakken van gezonken slavenschepen.

Vogelliefhebbers kunnen terecht in Cano Negro, een natuurgebied op de grens met Nicaragua waar het wemelt van de watervogels. Corcovado is het ruigste en meest afgelegen natuurpark van Costa Rica en een zeer geschikte plek om wilde dieren zoals brulapen en jaguars te zien. Het Nationale Park Santa Rosa beschermt een enorm droog tropisch woud waar zeeschildpadden nestelen.

Tapanti Nationaal Park tenslotte is het rustigste park, misschien omdat dit de plaats is waar de meeste neerslag valt. Midden door de dichte jungle loopt de Orosi rivier die een canyon heeft gevormd. Alhoewel het moeilijk is om tussen de dichte begroeiing dieren te ontdekken, heb je hier toch een redelijke kans om de quetzal, de heilige vogel van de Azteken, te zien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content