Wat moet je zien?

CN Tower
De CN Tower was met zijn 553,33 meter tussen 1975 en 2007 het hoogste vrijstaande gebouw in de wereld. Ondertussen heeft de Burj Dubai de CN Tower qua hoogte verslagen. De belangrijkste functie van de toren is het verspreiden van radio- en televisiesignalen, maar het is uitgegroeid tot hét symbool van Toronto.

Met een glazen lift kan je de top bereiken waar je terecht kan in een restaurant, discotheek en twee observatiedekken. Op een heldere dag kan je ongeveer 160 kilometer om je heen kijken. Een deel van het grootste observatiedek is van glas, niet echt geschikt voor mensen met hoogtevrees.

Rogers Centre (vroeger Skydome)
Dit gigantische stadion met een koepeldak ligt naast de CN Tower. De Skydome is het eerste stadion ter wereld met een verschuifbaar dak en wordt hoofdzakelijk gebruikt voor de typisch Amerikaanse sporten baseball en American football, maar soms zijn er ook muziekconcerten of andere optredens.

De buitenkant van de Dome is niet eens zo indrukwekkend, maar de binnenkant des te meer. Je kan deelnemen aan een rondleiding door het stadion of, wat misschien nog wel leuker is, een baseball wedstrijd van de Toronto Blue Jays te bezoeken.

Ontario Place
Dit recreatiecomplex is gebouwd op drie kunstmatig aangelegde eilanden. In de futuristische gebouwen huizen een IMAX filmtheater, een amfitheater, restaurants en bars. Daarnaast zijn er allerlei attracties voor kinderen, zoals een waterpark en een grote speeltuin. In de zomer vinden iedere avond optredens plaats in het amfitheater.

Royal Ontario Museum
In dit grootste museum in Canada vind je tentoonstellingen over de natuur, de dierenwereld, kunst uit de hele wereld en archeologische vondsten. Neem ruim de tijd om de vijf verdiepingen vol kostbaarheden waaronder een saffier uit Sri Lanka van 193 karaat, kostbare tapijten uit China en dertien opgezette prehistorische dieren, te bewonderen.

Art Gallery of Ontario
Deze galerie behoort tot de mooiste in Canada. Je vindt er kunst, hoofdzakelijk schilderijen, van de veertiende eeuw tot nu. Het museum is vooral bekend om zijn collectie beeldhouwwerken van de Canadees Henry Moore, maar ook de stukken van Andy Warhol en Mark Rothko zijn populair.

Harbourfront
Vroeger was deze wijk langs het water een district met dokken, fabrieken en warenhuizen. De stad wilde er een hippe wijk met theaters, leuke winkeltjes, bars en restaurants maken, maar die opzet is enigszins mislukt. De kade werd te vol gebouwd met luxe appartementen, waardoor de oude sfeer enigszins verloren is gegaan.

Maar toch niet helemaal. De Queen’s Quay Terminal, een warenhuis uit 1927, is prachtig opgeknapt en vooral in het weekend zorgen de rommel- en antiekmarkten voor een gezellige drukte.

Harbourfront Center
Het hele jaar door vinden hier dansoptredens, concerten, lezingen, films en activiteiten voor kinderen plaats. Het centrum wil de meest uiteenlopende activiteiten op cultureel vlak bieden en trekt daarom veelbelovende talenten uit de hele wereld aan.

Casa Loma
Casa Loma is een heus middeleeuws kasteel midden in de stad. Het werd tussen 1911 en 1914 gebouwd door de zeer rijke en wat vreemde Sir Henry Pellat. Het was zijn droom om een kasteel te bezitten met geheime trappen en tunnels, hoge torens, prachtige tuinen en een authentieke inrichting. Lang kon hij er niet van genieten.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog verloor hij al zijn geld en kon hij zijn Casa niet meer onderhouden. Tot 1937 stond het gebouw een beetje te verkommeren, maar toen besloot de stad er een toeristische attractie van te maken. Met veel succes, jaarlijks bezoeken duizenden toeristen het in het oog springende bouwwerk.

Bata Shoe Museum
Je hoeft geen schoenenfanaat te zijn om dit museum leuk te vinden. In dit museum in de vorm van een grote schoenendoos vind je de hele geschiedenis van de schoen terug: van een stel voetsporen van meer dan vier miljoen jaar oud tot de hipste schoenen uit Sex and the City. Schoenen blijken veel meer te vertellen over de cultuur en geschiedenis van de mensen die ze dragen dan je zou denken.

Toronto Zoo
Dit is niet zomaar een dierentuin, maar de derde grootste zoo ter wereld. Er leven meer dan 5000 dieren van bijna 500 verschillende soorten. Er loopt zo’n 10 kilometer aan wandelpaden door de zes themagebieden in de dierentuin.

Toronto Islands
Vanuit Toronto kan je een boottocht maken langs deze mooie eilandjes gelegen in Lake Ontario. De eilandjes zijn populaire recreatieplekken: er is een pretpark, verschillende stranden, havens waar je boten kan huren en er worden vaak concerten gegeven. Bovendien vormen de eilanden het grootste autovrije gebied in Noord-Amerika.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content