Wat moet je zien?

Eigenlijk is het hele park één grote bezienswaardigheid: de gigantische bergen, de gletsjers en hemelsblauwe meren. Toch zijn er enkele plaatsen die toeristen graag bezoeken.

Mount Logan
Mount Logan is met zijn 5959 meter de hoogste berg in Noord-Amerika. Deze reusachtige berg ligt in het centrum van Kluane National Park te midden van een uitgestrekt ijsveld. Pal naast Mount Logan staat de tweede hoogste berg Mount St. Elias (5488 meter) en Mount Lucania (5231 meter).

Het hele park wordt gedomineerd door twee enorme bergketens, gescheiden door een smal dal, de Duke Depression. Het park is niet voor niets een paradijs voor bergbeklimmers.

Sinds kort hoef je overigens niet meer te klimmen om de top van de bergen te zien, maar kan je een tocht in een vliegtuig maken. Er bestaan verschillende formules: enkel een vliegtocht, een vlucht waarbij je landt op een gletsjer of tochten waarbij je de nacht doorbrengt in de bergen.

Kluane Lake en Silver City
Kluane Lake is het grootste meer in Yukon. Dit 46 kilometer lange meer ligt net niet binnen de grenzen van Kluane National Park. Je kan de korte wandeling naar het meer maken en vervolgens verdergaan naar Silver City, een verlaten handelspost.

Resten van de gebouwen staan er nog altijd, net als de barakken van de Northwest Mounted Police. Vlakbij Silver City ligt het Arctic Institute, een onderzoeksstation waar bezoekers welkom zijn om een kijkje te nemen.

Sheep Mountain
Op deze berg leeft een grote kudde Dall sheep. In de lente en herfst kan je ze lager in de bergen zien en in de zomer trekken ze omhoog naar de top. Vanuit het Sheep Mountain Visitor Center kan je wandelen naar Soldier Summit, de plaats waar de Alaska Highway in 1942 officieel werd geopend. Je hebt bovendien een prachtig uitzicht over Kluane Lake.

Kathleen Lake
Dit prachtige azuurblauwe meer biedt heel wat recreatiemogelijkheden: wandelen, zonnen en picknicken op het strand en kamperen op Kathleen Lake Campground.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content