Wat moet je zien?

Stanley Park
Dit enorme park ligt op een punt in de zee vlakbij het centrum van Vancouver en is zonder twijfel dé bezienswaardigheid van de stad. Binnen het park vind je verschillende attracties zoals de bekende collectie totempalen, Vancouver Aquarium, Children’s Farmyard, de schitterende Rose and Shakespeare Gardens en het uitkijkpunt Prospect Point.

Verder is het park een prachtige wildernis van cederbomen omringd door mooie stranden. Je kan er wandelen, fietsen, joggen, zwemmen en skaten. Probeer ook zeker de ‘seawall walkway’, een wandeling rondom het park en langs de zee van ongeveer 10 kilometer.

Gastown
Hier liggen de wortels van Vancouver. Waarschijnlijk dankt Gastown zijn naam aan de Engelse matroos ‘Gassy’ Jack Deighton. In ruil voor een vat whisky vroeg hij plaatselijke timmerlui en stropers om een saloon voor hem te bouwen. Iedereen zou plezier hebben van de bar. Rondom zijn saloon ontstond een klein dorpje.

Het was geen veilige plaats: er werd veel gedronken, gevochten en gestolen. Bovendien voelden de Indianen, aan wie het gebied eigenlijk toebehoorden, zich beledigd door de inbreuk op hun land.

29 jaar na zijn ontstaan, verplaatste het centrum van Vancouver zich naar elders en verdween Gastown min of meer. Maar in de jaren zeventig van de vorige eeuw werd Gastown gerenoveerd en tegenwoordig is het een levendige wijk met antiekwinkeltjes, galerieën, restaurantjes en kantoren. En dat alles in mooie, historische Victoriaanse gebouwen.

Granville Island
Dit kleine eilandje aan de zuidpunt van False Creek was aanvankelijk een industrieel gebied, maar tegenwoordig is het een gezellige mix van restaurants, winkeltjes, theaters, kunstzaken en bedrijfjes. In het midden van het eilandje ligt de Granville Island Public Market, een enorme collectie van verse etenswaren, kunst en eethuisjes. Parkeren valt niet mee in Granville Island en je kan daarom beter met het openbaar vervoer gaan.

Science World
Een prima plek om een regenachtige dag door te brengen, zeker wanneer je kinderen hebt. Het bijzondere gebouw waar Science World in gevestigd is, diende oorspronkelijk voor de Wereldexpo in 1986. Het is een soort hoogtechnologische speeltuin met tentoonstellingen over de krachten in de aarde, een 3D lasertheater en niet te vergeten, het Omnimax theater, een van de grootste ronde filmschermen ter wereld.

Dr. Sun Yat-Sen Gardens
Deze tuinen vormen een rustige oase binnen het altijd drukke Chinatown. De tuinen werden in 1982 door 52 kunstenaars uit Suzhou ontworpen in een authentieke Ming Dynasty stijl. Ze gebruikten daarbij geen spijkers, schroeven of elektrisch gereedschap. Het zijn de eerste tuinen in die stijl buiten China. Je kan de tuinen het beste bekijken samen met een gids omdat deze je zal vertellen over de Taoistische principes van Yin en Yan, gebruikt in de tuinen.

Robson Street
Deze straat heeft als bijnaam ‘The street that makes the city’ en ligt in het hart van de stad. Het is dé winkelstraat van Vancouver en je kan er terecht voor nagenoeg alles: dure boutiques, artistieke en ongewone winkeltjes, hippe cafés en exquise eethuisjes.

Vancouver Aquarium
Het grootste aquarium van Canada bezit meer dan 8000 zeedieren en functioneert tegelijk als een reddingscentrum voor deze dieren. Enkele bewoners: walvissen, haaien, dolfijnen, zeeleeuwen, zeehonden, otters, krokodillen en piranha’s. Het Vancouver Aquarium ligt in Stanley Park en werd drie jaar op rij uitgeroepen tot de beste internationale attractie van British Columbia.

Grouse Mountain
Grouse Mountain is hét skigebied van Vancouver en daarnaast een geliefde zomerbestemming. De berg ligt op slechts 15 minuten van de stad en een kabelbaan brengt je de 1100 meter hoge berg op. Je kan er genieten van een prachtig uitzicht op Vancouver, wandelen, fietsen, paragliding, lekker eten en klauteren naar de top ‘Grouse Grind’. In de winter kan je er natuurlijk skiën, sledetochten maken en schaatsen.

Capilano Suspension Bridge
Meer dan honderd jaar geleden ontdekte George Grant MacKay de plaats waar nu de brug de Capilano rivier overspant. Hij was onder de indruk van de schoonheid van het landschap en bouwde er een hut voor hem en zijn vrouw. Met behulp van lokale Indianen maakte hij een brug van 140 meter lang. Het werd meteen een attractie waar mensen uit de wijde omgeving naartoe kwamen. Daarom werd er in 1903 een tweede, stevigere brug naast gebouwd en in 1914 nog een.

De brug ligt vlakbij het centrum van Vancouver en toch waan je je diep in de wildernis wanneer je de brug op 70 meter hoogte boven een diepe kloof overloopt. De brug is hier trouwens niet de enige attractie. Daarnaast is er een totempalenpark, historische tentoonstellingen, live optredens en je kan er leuke wandelingen maken. Het enige nadeel: het is er vaak ongelofelijk druk.

Foto: Tourism British Columbia

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content