Wat moet je doen?

Wandelen
Er zijn honderden wandelpaden in het park met een totale lengte van meer dan 1600 kilometer. Diverse korte wandelingen beginnen in Banff townsite, waaronder een rustige wandeling langs de Bow River. De mooiste routes vind je echter in de Sunshine Meadows.

In de Visitor Centers liggen brochures met wandelmogelijkheden en de ranger kan je nog wat extra informatie geven. Wanneer je tochten van meerdere dagen wil maken, kan je het beste de Backcountry Visitor’s Guide raadplegen. Je moet dan trouwens ook een Wilderness Permit hebben.

Kano?n en raften
Je kan gaan kanoën op Lake Minnewanka en het Two Jack Lake, maar de mooiste plaats is toch wel de Vermillion Lakes, vlakbij Banff. Drie kleine meertjes worden verbonden door kronkelige riviertjes. Het gebied trekt bovendien zeer veel wild aan.

Je kan kano’s huren bij de Bow River en bij Chateau Lake Louise. De Bow River is op sommige plaatsen ook geschikt om te raften. De tochten zijn meestal niet lang (ongeveer 3 uur), maar wel bijzonder mooi.

Fietsen
Mountainbiken is een prima manier om het park te verkennen. Er loopt 180 kilometer aan paden, variërend van gemakkelijk tot moeilijk. Meestal zijn de paden zo breed dat je er met z’n tweeën naast elkaar kan fietsen.

Er zijn twee leuke, gemakkelijke tochten vlakbij Banff townsite, namelijk langs Vermillion Lakes en de Tunnel Mountain Drive. Het langste fietspad in het park (48 kilometer) is de Brewster Creek Trail die naar de Bryant Creek voert. Je kan ook tochten van meerdere dagen maken. Meer nuttige informatie kan je verkrijgen bij de Visitor Centers of op de website van Parks Canada – Banff National Park.

Paardrijden
De beste paardrijdroutes liggen ten zuiden van de Bow River. Je kan tochten van een uur, een halve dag, een hele dag of een week maken. Enkele suggesties: Spray River (1 uur), Bow Valley Loop (3 uur) en Sulphur Mountain (hele dag, inclusief barbecue). Meer informatie over paardrijden in Banff en rond Lake Louise vind je op de website BanffLakeLouise.com.

Klimmen
Veel van de beste klimmers ter wereld wonen in deze omgeving omdat de klimmogelijkheden hier eindeloos zijn. De Rocky Mountains bestaan vooral uit kalksteen, dolomiet, schalieklei en silicaat en veel klimmers zullen niet gewend zijn aan dit soort rotsen.

Beginners kunnen hier beter niet alleen gaan klimmen en zelfs ervaren bergbeklimmers moeten zich eerst goed informeren. Op verschillende plaatsen in het park kan je deelnemen aan cursussen bergbeklimmen, ijsklimmen en alpinisme voor beginners of gevorderden.

Ski?n en snowboarden
Lake Louise Ski Area behoort tot de beste skioorden ter wereld. Het skiterrein ligt verdeeld over vier afzonderlijke bergen, die onderling verbonden worden door een uitstekend systeem van skiliften. De omgeving is prachtig en de poedersneeuw bijna prefect.

Banff Mount Norquay is het oudste skigebied in de omgeving, maar toch van alle moderne gemakken voorzien. Het ligt vlakbij Banff townsite en is daardoor zeer gemakkelijk te bereiken. In Sunshine Village tenslotte kan je het langste skiën, tussen half november en half mei. Het biedt bovendien prachtige open pistes boven de boomgrens.

Heli-ski?n
Waag je hier alleen aan als je een zeer geoefende skiër bent. Een helikopter brengt je naar een afgelegen bergtop, je skiet door de nog maagdelijke sneeuw naar beneden en daar word je dan weer opgepikt. Je kan tochten van één of meerdere dagen maken, maar je moet er wel diep voor in de buidel tasten.

Langlaufen
De Canadese Rocky Mountains zijn een uitgesproken langlaufstreek. Je vindt er een heel netwerk van onderling verbonden paden en veel wandelpaden veranderen in de winter in prima langlaufpistes. Ervaren langlaufers kunnen terecht op hooggelegen paden over gletsjers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content