Trivia

Weetjes
In 2010 vonden de Olympische Winterspelen plaats in Vancouver en Whistler in British Columbia.

Della Falls in Strathcona Provincial Park is de hoogste waterval in Canada. Met zijn 440 meter hoogte is deze waterval bijna tien maal zo hoog als de Niagara Falls.

In British Columbia leven ruim 150.000 zwarte beren en een onbekend aantal grizzlyberen. Wanneer je de natuur intrekt is de kans dan ook reëel dat je er eentje tegenkomt. Deze prachtige dieren zijn niet ongevaarlijk, zeker niet wanneer ze jongen hebben.

British Columbia is een soort Hollywood van het noorden. Na Los Angeles en New York worden hier de meeste films in Noord-Amerika gemaakt. Zo werden er in 2003 169 films geschoten: 100 Canadese films en 69 buitenlandse producties. Enkele voorbeelden uit dat jaar: I Robot, Paycheck, Scary Movie 3, Cat Woman, Scooby-Doo 2 en Da Vinci’s Quest.

Bekende British Columbians
De jazzzangeres / pianiste Diana Krall, de rockgroep Default, de zanger Bryan Adams, de zangeressen Sarah McLachlan en Nelly Furtado, de schrijvers Douglas Coupland en Malcolm Lowry, de acteurs Raymond Burr en Jason Priestley en de actrices Pamela Anderson, Carrie-Anne Moss (van The Matrix) en Meg Tilly.

Oorsprong van de naam British Columbia
Koningin Victoria koos in 1858 de naam British Columbia en verwees daarmee naar de Columbia River die op zijn beurt zijn naam te danken heeft aan de Amerikaanse kapitein Robert Gray en zijn schip Columbia.

Bijnaam
The Pacific Province

Motto
Splendor Sine Occasu – Splendor without diminishment

Vlag
De vlag is hetzelfde als het middelste deel van het wapenschild en is sinds 1960 de officiële vlag van British Columbia.

Wapenschild
De Union Jack verwijst naar de koloniale oorsprong. De geografische ligging tussen de Grote Oceaan en de Rocky Mountains wordt voorgesteld door de wapperende blauwe en zilveren strepen en de opkomende zon. Rondom het schild staan een ram en een hertenbok die de voormalige koloniën British Columbia en Vancouver Island voorstellen. De leeuw met een kroon in zijn handen draagt een kraag van kornoelje bloemen en zit bovenop de gouden helm van de soevereiniteit. Kornoelje omringt ook het motto van de staat: Splendor Sine Occasu (Splendor without diminishment).

Vogel
Steller’s jay – Cyanacitta stelleri – Een soort gaai met prachtige blauwe veren.

Boom
Western Red Cedar – Thuja plicata Donn – Soort ceder

Bloem
Pacific dogwood – Cornus nuttallii – Soort kornoelje.

Steen
Jade

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content