Shopping

De bekendste en duurste winkelwijk is Yorkville. In de jaren zestig was dit de plek waar de hippies bijeenkwamen, maar nu vind je er exclusieve boetiekjes, chique restaurants en galeries van wereldklasse. De wirwar van straatjes zorgt voor een romantische en ouderwetse sfeer.

In de Bloor Street West vind je winkels van de bekende internationale ontwerpers zoals Karl Lagerfeld, Cartier, Tiffany en Prada.

In Queen Street West liggen de wat goedkopere kledingzaken zoals The Gap, maar ook interieur- en cadeauwinkels. Datzelfde geldt voor het Eaton Centre, waar zo’n 300 winkels op een kluitje liggen.

In Chinatown kan je prima terecht voor Aziatische spulletjes en kruiden. Kijk wat verder dan de puur toeristische souvenirs en je zal ontdekken dat hier heel wat mooie artikelen te koop zijn.

De Underground City tenslotte is een verhaal apart: een wandelgebied van 27 kilometer met ruim 1200 winkels en restaurants onder de grond. Het zal je niet verbazen dat dit het grootste ondergrondse winkelgebied ter wereld is.

De meeste winkels sluiten van maandag tot en met woensdag eerder dan op donderdag en vrijdag. Op zaterdag sluiten de winkels meestal om 17.00 of 18.00 uur, op zondag zijn de winkels doorgaans geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Foto: ©Toronto Tourism

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content