Northwest Territories

In deze gigantische provincie woont maar een handjevol mensen. Het grootste deel van het gebied kan je alleen met het vliegtuig bereiken. Als vakantiebestemming is het enkel geschikt voor ervaren reizigers die over voldoende tijd en zin voor avontuur beschikken.

Ongeveer de helft van de inwoners woont in de hoofdstad Yellowknife, de enige plaats van betekenis in de Northwest Territories. Het is hier volledig natuur dat de klok slaat: eindeloze bossen, meren en toendragebieden waar het wemelt van de dieren zoals beren, muskusossen, witte wolven, bizons, elanden en kariboes.

In de winter is het noorderlicht nergens mooier dan hier. Toeristen uit de hele wereld reizen speciaal naar dit deel van Canada om te genieten van het magische, dansende licht.

In de zomer kan je hier in alle rust wandelen, kanoën, vissen en een boottocht maken. De doorgewinterde wandelaars kunnen de Canol Heritage Trail in de Mackenzie Mountains, één van de ruigste wandelingen ter wereld, volgen. Tijdens één van de vele lente- en zomerfestivals kan je kennis maken met de geschiedenis en cultuur van de bewoners.

En zelfs golfen behoort tot de mogelijkheden. Op de Holman’s Course op een toendra bij de Beaufort zee kan je in de lente, wanneer het hier 24 uur per dag licht is, de klok rond golf spelen. In de winter mag je proberen een balletje te slaan in de sneeuw.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content