Natuur


Geografie
British Columbia biedt adembenemende landschappen. Meer dan driekwart van de provincie bestaat uit bergen behorende tot twee grote bergketens, de Rocky Mountains en de Coastal Mountains. Enkel de Peace River regio in het uiterste noordoosten is vlak. In andere delen van British Columbia liggen enkele valleien die door de eeuwen heen gevormd zijn door gletsjers. Tweederde deel is bedekt onder bossen.

Langs de kust vind je een stuk gematigd regenwoud. Dit soort bossen is zeer bijzonder en is op de hele wereld nooit groter dan 0,2 procent van de aardoppervlakte geweest. Een heel groot gedeelte van de provincie is beschermd natuurgebied. Er liggen zes nationale parken en maar liefst 650 provinciale parken.

Fauna
British Columbia kent een zeer rijke en gevarieerde dierenwereld. Je kan hier getuige zijn van een uniek schouwspel: twee maal per jaar passeren grote groepen grijze walvissen voor de kust van British Columbia. Op Vancouver Island leeft de zeldzame Vancouver Island wolf. Zeeleeuwen daarentegen zie je hier in overvloed.

Ook trekvogels zoals trompetzwanen en groene reigers volgen twee maal per jaar de route langs de kust. In de Fraser River zie je dan weer de grootste trek van verschillende soorten zalmen ter wereld.

In het binnenland leven grizzly’s, zwarte beren, poema’s, dikhoornschapen, elanden, kariboes, wolven en oneindig veel kleinere dieren.

Hoogste punt
Fairweather Mount met 4.663 meter.

Laagste punt
Grote Oceaan, zeespiegel

Grootste meren
Toeristische meren in het zuiden: Okanagan, Skaha en Shuswap. In het noorden: Babine en Atlin Lake.

Belangrijkste rivieren
De belangrijkste rivieren zijn: Columbia, Fraser, Kootenay, Finlay, Parsnip. Deze laatste twee komen samen in de Peace River. In het uiterste noordwesten ligt de Tatshenshini-Alsek River, waar je een kanotocht van tien dagen op kan maken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content