Natuur


Geografie
Northwest Territories is eigenlijk één grote wildernis. Het is de derde grootste provincie, maar er wonen slechts iets meer dan 40.000 mensen. Dat betekent dus dat iedere inwoner zo’n zestig vierkante kilometer tot zijn of haar beschikking heeft.

Het grootste deel van Northwest Territories ligt ten zuiden van de boomgrens. Het deel ten noorden ervan is toendra waar de grond eeuwig bevroren blijft. Hier groeien geen bomen en enkel bloemen en planten die laag bij de grond blijven. De oorspronkelijke bewoners leven hier nog van de jacht, visserij en handel in huiden. Zeehonden, rendieren en kariboes hebben hier nog ruim baan.

Het zuiden is meer ontwikkeld. Hier liggen uitgestrekte bossen en twee van de grootste meren ter wereld: Great Slave en Great Bear Lake. Het centrale deel van het land is prairieachtig. In het westen liggen de Mackenzie Mountains, een gebied met hoge bergen met zeer scherpe pieken en valleien. In het oosten ligt een woest, golvend gebied.

Hoogste punt
Mount Nirvana in de Mackenzie Mountains met 2773 meter.

Laagste punt
Beaufort Sea – zeespiegel

Grootste meren
Great Bear Lake en Great Slave Lake. Dit zijn respectievelijk het achtste en tiende grootste meer ter wereld. De meren zijn zo diep dat de zonnestralen de bodem niet kunnen bereiken. Het water van de meeste meren in Northwest Territories is trouwens zo schoon dat je het zonder behandeling kan drinken.Verder: Dubaunt Lake en Baker Lake.

Belangrijkste rivieren
MacKenzie River, Nahanni River, Back River, Thelon River, Coppermine River

Foto: Northwest Territories Tourism

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content