Hoe geraak je er?

Vliegtuig
Vancouver International Airport (YVR) ligt op Sea Island, 10 kilometer ten zuiden van de stad. Er zijn twee manieren om met de bus in de stad te komen: met een city bus of met de Vancouver Airporter.

De mintgroene Vancouver Airporter stopt bij het Pacific Central Station en bij alle grote hotels. De reistijd en prijs hangt af van de bestemming die je kiest en het verkeer.

De city bus is goedkoper en doet er ongeveer een uur over. Een derde mogelijkheid is de taxi, maar dat is niet goedkoop.

Trein
Tussen Vancouver en het Amerikaanse Seattle rijden dagelijks Amtrak treinen die er ongeveer vier uur over doen. Binnen Canada verbindt de Canadian Vancouver met Toronto. Het is een prachtige reis met tussenstops in Kamloops, Jasper, Edmonton, Saskatoon en Winnipeg. Deze trein vertrekt maar drie maal per week en is nogal prijzig.

Wanneer je van plan bent om veel met de trein te reizen binnen Canada is de VIA Rail’s Canrail Pass (http://www.trainweb.org/usabyrail/html/via_rail_passes.html) een aanrader.

Bus
Greyhound bussen verbinden Vancouver met steden in Canada en de Verenigde Staten. Daarnaast rijden Pacific Coach Lines naar Victoria en Quick Coach Lines naar Seattle. Vrijwel alle bussen vertrekken vanuit het treinstation, het Pacific Central Station.

Foto: Tourism British Columbia

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content