Gevaren

Zoals in de meeste natuurparken vormen ook hier de dieren het grootste gevaar. Wanneer je een dier ziet, blijf je het beste op een afstand van minstens 30 meter. Kom je een beer tegen blijf dan in de auto (meer tips over ontmoetingen met beren vind je onze berengids).

De brochure ‘You are in Bear Country‘, verkrijgbaar in de Visitor Centres, verschaft verder belangrijke informatie over het verblijven en reizen door gebieden waar beren voorkomen. En, zeer belangrijk, geef de dieren nooit voedsel. Dat is niet alleen strafbaar, maar ook bijzonder slecht voor de dieren.

Tijdens het wandelen, moet je voortdurend alert blijven. Zorg ervoor dat een dier zich niet bedreigd voelt door je aanwezigheid, laat ze niet schrikken, kom nooit tussen een moeder en haar jongen en houdt honden altijd aan de riem.

In het park worden geregeld gebieden afgesloten omdat er beren gesignaleerd zijn. Dit gebeurt zowel voor de veiligheid van de beren als voor die van de mensen.

Het water in het park bevat de ziekte giardiasis. Je moet het daarom gedurende 10 minuten laten koken voordat je het veilig kan drinken.

Foto: ©YG Photo

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content