Evenementen

Toronto International Powwow – De oorspronkelijke Indiaanse bevolking van Canada toont gedurende twee dagen in mei haar dansen, kunst en kostuums aan het publiek.

Gay Pride Day Parade – In Toronto woont een grote homogemeenschap en tijdens deze parade in juni lijken ze wel allemaal de straat op te komen. De vrolijke en zeer kleurrijke stoet trekt jaarlijks ruim 100.000 bezoekers en is daarmee een van de grootste Gay Parades ter wereld.

Luminato Festival of Arts – Tijdens dit festival in juni komen talrijke kunstenaars uit Canada en de rest van de wereld naar Toronto om daar op straat en in het theater voorstellingen te geven. Dans, muziek, film, literatuur, kunst en design: het komt allemaal aan bod.

Du Maurier Downtown Jazz Festival – Dit uitstekende jazz festival vindt jaarlijks gedurende een week plaats in juni of juli. Overal in de stad kan je optredens bijwonen van duizend artiesten uit Canada, de Verenigde Staten en Europa. De keuze is zeer gevarieerd: traditionele jazz, maar ook blues, gospel en beat.

Fringe Theatre Festival – In zo’n theaterstad als Toronto kan een theaterfestival natuurlijk niet ontbreken. Met meer dan 400 optredens in tien dagen in juli, kan je van alles verwachten: drama, komedie, cabaret, musicals.

Caribana – Dit Caraïbische festival bestaat al bijna veertig jaar en blijft alsmaar groeien. Begin augustus kan je genieten van de zonnige klanken van de reggae en calypso en meedansen tijdens de grote carnavalsparade.

Canadian National Exhibition – Dit is de oudste internationale tentoonstelling ter wereld, althans dat wordt beweerd. Hoe dan ook valt er tijdens de twee weken voorafgaand aan het Canadese Labourdayweekend van alles en nog wat te bekijken en beleven in de Exhibition Place: technische voorwerpen, kunst, paardenshows, een vliegtuigshow, vuurwerk en allerlei parades en spelletjes.

Toronto International Film Festival – Dit filmfestival behoort tot het grootste en meest prestigieuze ter wereld. Gedurende twee weken in september worden films uit de hele wereld vertoond. Ook loop je de kans heel wat beroemdheden tegen het lijf te lopen. Je moet er wel vlug bij zijn, want de kaartjes zijn meestal razendsnel uitverkocht.

International Festival of Authors – Tientallen bekende en minder bekende schrijvers en dichters lezen voor uit eigen werk en bespreken het met de toeschouwers. Het festival vindt jaarlijks plaats in oktober in Harbourfront en is het grootste literaire evenement ter wereld.

Cavalcade of Lights – Gedurende de hele maand december bruist de stad met optredens van topartiesten uit Canada en het buitenland. Tijdens de eerste dag wordt de stad verlicht met 100.000 kaarsjes en gedurende de rest van de maand wordt de stad geregeld verblijd met prachtig vuurwerk. Het festijn eindigt met een spetterend feest op oudejaarsavond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content