Bezienswaardigheden

Nationale parken

Kootenay National Park
Dit park was vroeger een ontmoetingsplaats van de Indianen. De zogenaamde inkpots waaruit de Kootenay verf haalden om hun lichamen te beschilderen kan je vandaag nog altijd zien. Daarnaast biedt het park prachtige gletsjers, bergtoppen, de zandstenen Marble Canyon en warmwaterbronnen in Radium Hot Springs.

Yoho National Park
Dit park is gevuld met gletsjermeren, besneeuwde bergtoppen, watervallen en dichte bossen. Verder vind je hier enkele interessante historische resten zoals fossielen van meer dan 500 miljoen oud en oude spoorlijnen.

Pacific Rim National Park
Dit park aan de westkust staat vooral bekend om zijn prachtige stranden, ruige bergen en regenwouden. Meer dan honderd kleine eilandjes voor de kust zijn enkel per boot te bereiken en dit is dan ook een zeer populair park voor kanoliefhebbers.

Glacier National Park
Naast de 400 gletsjers en de bijbehorende grillige rotspartijen vind je hier een van de langste grottenketens in Canada. Dit Nakimu Cave system mag je enkel onder begeleiding betreden.

Mount Revelstoke National Park
Hier vind je een zeer gevarieerde natuur, van regenwouden met ceders en pijnbomen en moeraslanden tot alpenweiden en toendra’s. Het is in de zomer een echt wandelparadijs en in de winter een langlaufparadijs.
Gulf Island National Park Reserve
Dit park bestaat nog maar sinds 2003 en ligt in een dichtbevolkt deel van Canada. Het park wil een gedeelte van het oorspronkelijke kustlandschap beschermen en de bezoekers tonen hoe de mensen hier in het verleden leefden en werkten.

Gwaii Haanas National Park
Op 138 eilanden, ongeveer 100 kilometer van het vasteland verwijderd, leven de Haida. Veel van hun cultuur is hier nog bewaard gebleven, zoals het dorpje Ninstints met een groep totempalen. Veel inheemse diersoorten hebben zich anders ontwikkeld dan hun soortgenoten op het vasteland en daarom worden deze eilanden wel de Canadian Galapagos genoemd.

Andere bezienswaardigheden

Vancouver
Een bruisende stad met het bijzonder grote Stanley Park. Vancouver behoort tot de fijnste plekken op aarde om te wonen.

Vancouver Island met de hoofdstad Victoria
Victoria is een mooi stadje met veel historische gebouwen en een levendige haven. Vancouver Island is verder een prachtig natuurgebied met een zeer aangenaam klimaat.

Garibaldi Provincial Park
Een prachtig natuurpark met bergen, gletsjers, kristalheldere meren, riviertjes en indrukwekkende bossen.

Whistler
Het grootste skigebied van Noord-Amerika dat tevens tot de top drie van de beste skioorden ter wereld behoort. Maar ook in de zomer is Whistler prachtig: een echt wandelparadijs.

Wintersportgebieden

Apex
Apex ligt in het hart van de Okanagan Valley vlakbij de stad Penticton. De combinatie van veel neerslag en een lage vochtigheidsgraad zorgen voor perfecte poedersneeuw.

Big White
Big White is een zeer familievriendelijk wintersportoord in de Okanagan Vallei. Ook buiten het skiën valt hier heel wat te beleven: er is een groot winkelcentrum, een Kidscenter, een Happy Valley Adventure Centre en er worden allerlei activiteiten georganiseerd.

Fernie Alpine Resort
Fernie Alpine Resort wordt de laatste jaren consequent verkozen tot de beste Amerikaanse wintersportoorden. Dit dankt het skidomein rond het historische mijnstadje Fernie aan zijn zeer gevarieerde landschap, uitstekende poedersneeuw en gastvrije bevolking.

Kicking Horse
Kicking Horse Mountain Resort ligt op 2,5 uur rijden ten westen van Calgary. Je kan hier het hele jaar door skiën en voor de liefhebbers: hier ligt met een lengte van 1260 meter de op één na langste afdaling in Canada.

Kimberly Alpine Resort
Dit skigebied in de Purcell Range staat bekend om zijn uitstekende poedersneeuw, grote aantal zonne-uren en gevarieerde terrein. Kimberly heeft trouwens als bijnaam de Bavaria City of the Rockies.

Mount Washington
Mount Washington ligt op Vancouver Island. Je hebt de unieke mogelijkheid om te skiën met uitzicht op de oceaan, de stranden en daarachter het regenwoud.

Panorama Mountain Resort
Panorama Mountain Resort ligt nogal afgelegen in de Purcell Mountains. Maar dat heeft als voordeel dat er zelfs op drukke dagen niet meer dan 3000 skiërs de bergen afzoeven. Rust verzekerd.

Red Mountain
Red Mountain is door Forbes Magazine verkozen tot één van de tien beste wintersportgebieden in Noord-Amerika. Voor échte beginners is deze berg (eigenlijk zijn het twee bergen) minder geschikt, maar ervaren skiërs kunnen zich wagen aan de zwarte pistes op de kegelvormige Red Mountain.

Silver Star
Met zijn Victoriaanse architectuur ziet het oude mijnstadje Silver Star in de Okanagan Vallei er in de winter sprookjesachtig uit. Bovendien biedt het een gevarieerd terrein en een gerenommeerde skischool.

Sun Peaks
Sun Peaks ligt op een gemakkelijk te bereiken plaats in het midden van British Columbia. Vanuit Kamloops ben je er in 45 minuten rijden. De sneeuw is bovendien uitstekend in dit derde grootste wintersportdomein in Canada.

Whistler Blackcomb
De bergen Whistler en Blackcomb vormen samen het grootste skigebied in Noord-Amerika. Alhoewel hier jaarlijks meer dan twee miljoen skipassen verkocht worden, kan je hier toch rustig en ongestoord skiën. Vanuit Vancouver is dit immense domein maar twee uurtjes rijden en vanuit Seattle vijf.

Whitewater
Whitewater in de Selkirk Mountains biedt vooral skiplezier voor gevorderden en experts. Slechts twintig procent van de afdalingen is geschikt voor beginners. Veertig procent is voor gevorderden en de overige veertig procent voor experts.

Foto: Tourism BC

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content